Gerincpanasz

Tisztelt Doktornő/Úr! 4-5 éve vannak gerincpanaszaim,főleg terheléskor.Néha előfordul hogy a bal lábam zsibbad,olyankor nehezkes a járás. Fekvés utan nehéz a felúlés.Tavasszal készült MR vizsgálat eredménye: Gerinc íve diszharmonikus, lumbalis lordosis íve csökkent. Csigolyatestek magassága megtartott.peremszélek megnyúltak, helyenként osteophytosissal.A myelon az L.I.csigolya magasságában végződik. Cauda rostok teruletén kóros eltérés nem látható. Discusok jelintenzitasa a T2 súlyozott szekvencián csökkent. Az L.IV discuson jobb mediolateralis és részben foraminalis protrusio látható. A L.V. korongon jobb foraminalis protusio látható, mely a kilépő gyököt eléri.S III.magasságában j.o.14mmes b.o.12 mmes nagyságú gyoktasak cysta ábrázolodott. Ez utan 5 alkalmas Neodolpasse infúziót kaptam,melyre panaszaim enyhültek, de napok múlva újra előjöttek. McKenzie tornára és elektromos kezelesre is jártam,de csak akkor éreztem javulást. Gyógyszert nem szedek panaszaimra. Orvosom nem javasolt műtétet. Mi hozhat javulást? Tud valami más megoldast javasolni!? Köszönöm válaszát elore is Ildikó

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bálint Anita válasza Gerincpanasz témában

Tisztelt Ildikó!

A derékpanaszaira évente 2 alkalommal vehet fel OEP térítéssel fizikoterápiás kezeléseket, emellett évente 2x15 alkalommal részleges OEP térítéssel fürdőkezelések felvételére is jogosult. Emellett magánúton is felvehet ilyen jellegú kezeléseket.

Érdemes kineziotape szalag feltételében jártas gyógytornász felkeresése, a McKenzie torna is felvehető magánúton.

MD Kollagén terápia is megpróbálható, kereshet GUNA terápiában jártas szakembert is.

Amennyiben a panaszai az alkalmazott konzervatív kezelések mellett nem enyhülnek, úgy érdemes idegsebészeti szakrendelést felkeresnie.

További kérdésekkel keressen bizalommal!

Üdvözlettel:

Kérdés: 2019. július 18., 11:41; Megválaszolva: 2019. július 23., 11:09
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Gerinc MR vizsgálat
A következő MR leletem készült. Sportolok-futok, tornázom gerinckímélően mindennap. A következő lelet kapcsán mi várható. Mozoghatok-e...
keresztcsont fájdalom
Tisztelt Doktor Úr! Kamasz lányomnak fáj a dereka egy pár hete (mint ahogy ma megtudtam, a keresztcsontja) , főként ha fel kell emelkedjen egy...
csontritkulás és gerincsérv...
tisztelt doktornő/úr.azt szeretném megtudni hogy édesanyámnál gerincsérvet állapítottak meg.volt ct vizsgálaton és ott elmondták hogy ami a...
Tartasjavito?
Tiszelt Doktorno! Gyerekkorom ora rossz testtartasom van, eloregornyedt vagyok, fajdalmaim csak turazasok, kerkeparozasok utan vannak. Remutamologus...
SPA, vagy nem SPA?
Tisztelt Doktorúr/nő! Kérem értelmezzék a lelet szövegét, amit a barátnőm SPA gyanúja miatt kapott. "Kétirányú D és L gerinc, betekintő SI...