Gerincbajok

Kedves Doktorok! Az utóbbi időkben sajnos mozgásszervi problémákkal kuszkodok. Röntgen kimutatta hogy a nyaki gerincem kiegyenesedett, úgyhogy beutaltak reumatologiara. Kb 15 éve gerincferdulesem van de sajnos eddig nem törődtem vele míg nem okozott fajdamas tüneteket. 4 éve ulomunkat végzek számítógép előtt 11 órában így eletmodom sajnos nagyon mozgásszegény. Ortopedus megállapította hogy lúdtalpas vagyok elméletileg jovoheten kész a betétem. Jelenlegi tuneteim: sokszor derék fájdalom hajolási nehézség, nyakmerevség, néha mozgási nehézség. Háziorvosom beutalt reumatologiara 2 hónapot vártam és reménykedtem hogy legalább egy gerinc mr beutal de annyit csinált hogy Gyogytornasz felírt 10db-ot. Sokan ijesztgettek hogy sérv mi kell ahhoz hogy beutaljanak? Illetve a leletem értelmezésében szeretném segítséget kérni: asthensiás alkat. Fokozottabb háti khyposis, jelzett scoliosis. Mozgások kivihetők. Hypotrophiás pv izmok (ez mit jelent izomsorvadasom lenne?!?! ) vállak db több ízülete ki mozgatható. Sajnos a helyszínen annyit mondtak hogy nincs komoly baj járjak gyógytornára ennyi. De nem kellene mégis egy mr állapotfelmérés? Elmennék magánba is de kontrasztanyag nélkül nem csinálnak vizsgálatot azzal sokra megy nem megyek. Miért írtak rá ha nincs semmi baj hogy hypotrophias pv izmok? Ez nagyon rosszul hangzik. Testalkatom 27 éve sovány mert gyors az anyagcserém 47kg vagyok de sosem tudtam hizni. Diagnózis: m4180 scoliosis egyéb formai Csatolva fényképen küldtem a ludtalpam fényképet. Hogyan tovább? Nagyon köszönöm válaszait.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bogdán Aurél válasza gerincpanasz témában

Vizsgálat nélkül nem tudok pontos választ adni. Kép nem érkezett. Leírása alapján igen vékony a testalkata. ezzel párhuzamosan a gerinc melletti izmok is vékonyak, nehezebben tartják a gerincet. Ezért alakulhatott ki a gerincferdülés is, ez lehet a panaszainak a forrása is. leírásában nem említ olyan tüneteket, amik gerincsérv meglétére utalnak. Valószínűleg ezért nem utalták MR vizsgálatra sem. A pv (gerinc melletti) izomzat erősítése lenne az első feladat. Ezt gyógytornával, úszással, McKenzie tornával lehet hatékonyan elérni. Természetesen, ha a derékból az alsó végtagba sugárzó fájdalma, az alsó végtagokon érzészavara jelentkezik, esetleg vizelettartási probléma is kialakulna, akkor felmerül a gyanú arra, hogy a kilépő ideggyökök érintettek. Ilyenkor ideggyógyászati, idegsebészeti szakvizsgálat is javasolt, és általában ekkor szoktak MR vizsgálatot készíteni.

Kérdés: 2019. február 15., 14:40; Megválaszolva: 2019. február 19., 16:34
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Tartasjavito?
Tiszelt Doktorno! Gyerekkorom ora rossz testtartasom van, eloregornyedt vagyok, fajdalmaim csak turazasok, kerkeparozasok utan vannak. Remutamologus...
SPA, vagy nem SPA?
Tisztelt Doktorúr/nő! Kérem értelmezzék a lelet szövegét, amit a barátnőm SPA gyanúja miatt kapott. "Kétirányú D és L gerinc, betekintő SI...
Lelet értelmezés
Azzal a kérdéssel fordulnék Önhöz, hogy volt 7 hete egy balesetem, megcsúsztam a lépcsőn, a kisfiammal a kezemben ,nem estem el, de nagyon mélyen...
Gyermek ízületi kattogás
Tisztelt Doktornő. Lányom 11 éves, túlsúlyos kislány. Az utóbbi kB. Egy évben kattognak az ízületei, pár hónapja a lábfeje lépéskor, járáskor...
Hátsérülés
Kedves Doktornő! Tegnap este bevásárláskor a bolt biztonsági őre a 2 automata bejárati ajtó (külső-belső) között állva megállított, hogy...