Hirdetés
      • Hátfájás

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő! Egy hete egy nap betondarabokat emelgettem egész nap. Előtte még soha nem végeztem ilyen jellegű munkát. 30-40kg-os törmelékek taligára majd teherautóra pakolása. Megroppanás, meghúzódás érzés nemvolt, a munka közben olyan volt hogy bírja az még. Hát nem. Aznap már éreztem a derekam, de másnap reggel a nyakam is alig bírtam forgatni és fájt hátul a gerincem. Azóta is fájdogál, bár enyhült, hajolni nehezebben bírok, de a farokcsontba is néha lesugárzik égő fájdalom, meg a lumbális szakaszon is égő érzés van a gerincnél. De nem folyamatosan, hanem hol van hol elmúlik. Gyaloglás és az ülés fokozza a fájdalmakat. Fél éve volt egy lumbális MRI, az negatív lett, de akkor a gerinc nem volt panaszos, csak a bal lábam zsibbadt. Végbél felé sugárzó fájdalom, farokcsontban égő érzés, de van amikor felfele a lapockák mögé sugárzik. Fájdalomcsillapító kenőcsökre nem reagál a fájdalom. Érdemes Ön szerint neurológushoz fordulni ismételten vagy várjak még vele pár hetet hátha elmúlik? Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza a hátfájás témában

        Kedves Kérdező ! Szokatlan, hirtelen nagyobb fizikai terhelés kiválthatja ezeket a panaszok.A gerincoszlop tartó izomzata bizony, meg lett erőltetve. Javasolom, hogy ne kenőccsel, hanem hatásos fájdalomcsillapító gyógyszerrel, és aktív pihenéssel, séta, úszás.. próbáljon meg regenerálódni. Ha három hét után még a kezelés ellenére panaszos lesz, természetesen forduljon szakorvoshoz. Neurológusként a leírtak alapján nem gondolnék porckorong sérvre, nem mellékesen tudva, hogy a közelmúltban készült LS gerinc MRI negatív volt. Minden jót kívánok. Üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsanna


        Kérdés: 2019. július 10., 11:42; Megválaszolva: 2019. július 11., 11:01

      • Kérdések és válaszok a témakörben: