• Bokaszalag szakadás panasza

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr/ Doktornő! Május 12.-én futást követően enyhe fájdalmat éreztem a külboka felett, mely másnapra bedagadt, harmadnapra elmentem baleseti ügyeletre, ahol rándulást állapítottak meg. Se rögzitőt, se semmit nem kaptam. Pihentettem, jegeltem, fasliztam, kenegettem. Fájt még egy hét múlva is így elmentem másik orvoshoz, ott már zúzodást állapìtottak meg, közben felírtak 3 hétre rögzítőt. (uriel it 32). 3 hét leteltekor ismét elmentem orvoshoz a szülővárosombam, itt már láb és bokaszalag szakadás volt a diagnózis. Kaptam egy másik fajta rögzítőt további 3 hétre. Sajnos ügyeket kellett intéznem, és vizsgám is volt így kellett vele sétáljak. Illetve voltam gyógykezelésen, fdm terapeutánal. Immáron 5 hét eltelt sajnos a boka alatti részen néha szúró fájdalmat érzek, mintha a farizomig sugározna. Járáskor fájdalmasabb. Lehet ez rásérüléstől vagy a még nem gyógyult szalag fáj? Igyekszem pihentetni amennyit csak lehet. 6 hét letelte után, ha nem javul, még végezhetnek műtéti beavatkozást? Esetleg tovabbi pihentetést? A következő konteollon terveznek tartott felvételt. Ezen látható, ha még a bokaszalag nem gyógyult? Várható e maradandó károsodás? Tudok e futni a jövőben? Segítseget , tanácsát nagyon megköszönném.

        Dr. Bogdán Aurél válasza a bokasérülés témában

        Vizsgálat nélkül nem tudok pontos választ adni. Leírása alapján elképzelhető, hogy azért van még panasza, mert nem gyógyult meg a szalag. ennek oka lehet a nem megfelelő rögzítés, a rövid ideig tartó pihentetés, egyéb sérülések. A tartott felvétel készítését Mi már nem végezzük, mert ha el kezdett gyógyulni a szalag, újra elszakadhat, vagy ha nem volt teljesen elszakadva, komplettálódhat a szakadás. Célszerűbb lenn ultrahangos vizsgálat, vagy MR végzése. Ha valóban el van szakadva a szalag, és nem tud meggyógyulni rögzítőben pihentetésre, akkor műtét végezhető. Ezt akár több hónappal a sérülés után is eredményesen el lehet végezni.


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus Itt kérdezhet

        Dr. Bogdán Aurél

        Kérdés: 2019. június 19., 13:24; Megválaszolva: 2019. június 27., 22:51

      • Kérdések és válaszok a témakörben: