Sugárzó derékfájdalom

Tisztelt Doktornő! A derekem már régóta fáj,de 2 hónappal ezelőtt a fájdalmat már a csípőmben,és a jobb lábamban egészen a térdemig éreztem,illetve gyulladásos tüneteim lettek,mozgás közben,vagy cipekedés,erőltetés hatására úgy érzem,mintha"hőemelkedésem" lenne.A reumatológián szteroid injekciót kaptam,ami sokat javított a tüneteken,de mivel nem lett tökéletes,ezért most kezeléseket kapok.Az lenne a kérdésem,hogy nagyon nagy-e a probléma,illetve mi okozhatja a gyulladást.Valamint,hogy ezzel a betegséggel mire számíthatok a jövőben,hatással lehet-e a belső szervek működésére,illetve milyen életmódbeli javaslatai vannak.22 éve ülőmunkát végzek,nem szültem,nem iszom,nem dohányzom,túlsúlyom nincs.A.p.medence+mindkét csípő a.p és Lauenstein felv.neg.lett,a lumbalis gerinc kétirányu felvételemen az alábbi olvasható:A csontszerkezet szabályos.Scoliosis nincs.A lordosis az alsó szakaszon fokozott ívű.Az L.V csigolya a felettes gerincoszloppal együtt az S.I-ses csigolyán kb.8 mm-rel ventral felé csúszott.Lysys is valószínű.A rés jelentősen beszűkült,vetületében vákumfenomén látszik.A csigolyatestek magassága és zárólemezei megtartottak.A kisizületek épek.Peremszéli felrakódás nem mutatható ki.Kontrollra csak 3 hónap múlva kaptam időpontot,ezért szeretném az Ön segítségét kérni. Válaszát előre is nagyon köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Puskás Réka válasza a csigolya elcsúszás témában

Kedves Kérdező! A betegsége ideggyulladás amit a gerinccsatornából kilépő ideg valószínű nyomása okoz. Az alsó csigolya elcsúszása a lysissel együtt sajnos gerinc túlmozgásra utal, a porckorong is biztosan károsodott már. Ez a betegség hosszan tart és hosszú a kezelése is. Mindenképpen stabilizálni kell a gerincét, ezt általában gyógytornával el tudjuk érni. De évekig tartó tornára számítson. Az ülés sajnos rosszat tesz önnek, majd idővel át kell gondolnia a munkaállomás ergonómiáját és azt, hogy hogyan tudja változtatni a testhelyzetét munka közben. Gyógytornásza ha van már, ebben is segíthet önnek. Belső szervi betegséget ettől nem fog kapni. Életmódját nyilván meg kell majd egy kicsit változtatni, addig is a hosszas ülés és a hajolgatás kerülése mindenképpen fontos. Ha a kezelések nem tartalmaznak gyógytornát, érdeklődjön orvosánál, hogy tudna-e kapni azt is. És próbáljon hamarabb, kb 6 hetes kontrollra menni. Ha a panaszai erősödnek, háziorvosától kérhet újabb beutalót, esetleg sürgős beutalót is. Üdvözlettel, Puskás Réka

Kérdés: 2019. június 01., 11:54; Megválaszolva: 2019. június 04., 18:26
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Gerinc pansszok fsjdalom
D vitamin mennyiség
Nyaki röntgen lelet értelmezése
félelmetes
Műtétre van szükségem?