• Artroszkópia után dagadó tér

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        2018 májusában meniszkusz-szakadás miatt miatt arthroscopiát végeztek rajtam, melynek során a medialis meniscus hátsó szarvának korábban korárfül szerű, a műtét időpontjára lebenyessé degrarálódott szakadását találták, a szakadt meniscusrészeket eltávolították. Egy évvel a műtét után, múlt héten külföldi városlátogatás során napi 17-19 km megtételét követően a negyedik napon, azaz 3 nap alatt összesen több mint 50 km megtétele után azt vettem észre, hogy lépcsőn nem hajlik a műtött lábam úgy, mint korábban, melynek oka a térdkalácsom körüli vizesedés, melyet fájdalom szerencsére nem kísér. Képet csatolok a két térdemről, a bal térden látszik némi vizesedés. Kérdésem: kell-e orvosi beavatkozás ilyen panasznál, ha igen, milyen? Vagy csak pihentessem a lábam, a jövőben pedig kevesebbet terheljem?

        Dr. Bogdán Aurél válasza a térd panasz témában

        Vizsgálat nélkül nem tudok pontos választ adni. A kép alapján túlterhelésre van gyanú. Mindenképpen pihentesse, jegelje, borogassa, szedjen valamilyen porcerősítőt. Ha 1-2 hét alatt nincs javulás, vagy ha fokozódik a panasz, keresse fel kezelőorvosát.


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus Itt kérdezhet

        Dr. Bogdán Aurél

        Kérdés: 2019. május 26., 17:08; Megválaszolva: 2019. június 02., 22:27

      • Kérdések és válaszok a témakörben: