térdfájdalom

Kedves Dr. Úr! Gyulladás csökkentő szedése mellett sem csökken a fájdalom a térdemben, ami lassan a mindennapi éltet is megnehezíti. Javasolja-e Ön a térdbe adott injekciót, mint átmeneti megoldást, vagy érdemesebb még egy műtétet bevállalni? (Porcleválás miatt már volt műtve az egyik.) Illetve még azt szeretném megkérdezni, hogy az ehhez hasonló, de elhanyagolt problémának milyen következményei lehetnek? Válaszát előre is köszönöm: -)

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bogdán Aurél válasza térd panasz témában

Vizsgálat nélkül, illetve a korábbi dokumentációk ismerete nélkül nem tudok pontos választ adni. Az injekció adása előtt Én mindig végeztetek ultrahangos, vagy MR vizsgálatot, hogy az esetleges porcleválást, szakadást kizárjuk, mert ezek megléte mellett nem tudja a megfelelő hatékonyságát elérni a nem olcsó injekció. Ha igazolódnak ilyen sérülések, akkor mindenképpen célszerű előtte ízületi tükrözést végezni, mely során kitakarítják az ízületet, és azt követően már jó hatásfok várható a beadott szertől. Ha a vizsgálatok nem igazolnak szakadást, leválást, akkor műtét nélkül is van értelme az injekció beadásának.

Kérdés: 2015. július 29., 15:58; Megválaszolva: 2015. július 30., 22:36
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
A leírt MR eredmény alapján mi a...
Ball váll MR vizsgálati lelet...
Mi a problémám?
Csigolya roppanás ,csont ritkulás
Keresztszalag (15)