Uh lelet értelmezése

Tisztelt Dr.Úr/Dr.Nő! 2007-ben jobb térdemen arthroscopia műtétet végeztek, felületes, vonalas porcsérüléseket találtak, ízületi lavage történt, akkori diagnózisom chondromalatia pataella. Kb.egy hónappal ezelőtt erős ütés érte a jobb térdhajlatom.Belilult, fájdalmas volt, de csak kb.3 hét múlva kerestem fel sebészeti szakrendelőt, mert panaszaim nem szűntek, terhelésre növekedett a fájdalom és jelentős dagadás jelentkezett. Ambuláns lapomon az olvasható, hogy a jobb fossa popl.területében tojásnyi resistentia, mely Baker cystának megfelelhet, uh vizsgálatra küldtek.Uh leletem szerint a jobb térd suprapatellaris recesussában kevés folyadékgyülem látható. A meniscusok, oldalszalagok épek. A ligamentum proprium pataella nem szélesebb, tapadása magasságában kevés folyadék ábrázolódik. A fossa popliteaban cystosus képlet nem különíthető el. Panaszaim sajnos továbbra sem szűnnek, egyre nehezebb a munkavégzés is számomra. Szeretném tudni ez a lelet ad e okod aggodalomra, szükségessé tesz e esetleg bármilyen beavatkozást vagy milyen módon kezelhető a fájdalom és a terhelés után jelentkező duzzanat. Köszönettel

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bogdán Aurél válasza térd panasz témában

Vizsgálat nélkül nem tudok pontos választ adni. Leírása alapján az ultrahang lelet nem ír le jelentős eltérést. Tekintettel arra, hogy több mint 1 hónapja volt a baleset, már csaknem panaszmentesnek kellene lennie. Mindenképpen szednie kellene porcerősítőt 3 hónapig, illetve valamilyen nem szteroid gyulladáscsökkentőt 2-4 hétig. Ha közben sincs jelentős javulás, akkor MR vizsgálat elvégzése javasolt, amely lelet alapján ismételt ízületi tükrözés mérlegelendő.

Kérdés: 2016. március 25., 11:44; Megválaszolva: 2016. április 03., 21:53
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Mri leletemről, térd
Kedves Dr Úr! Egy rossz lépés következtében 3.5 hete kificamodott a térdkalácsom és el is tört a térdkalács. A térdkalácsom helyre tettétek....
Artroszkópia után dagadó tér
2018 májusában meniszkusz-szakadás miatt miatt arthroscopiát végeztek rajtam, melynek során a medialis meniscus hátsó szarvának korábban korárfül...
térdfájdalom
Kedves Dr. Úr! Gyulladás csökkentő szedése mellett sem csökken a fájdalom a térdemben, ami lassan a mindennapi éltet is megnehezíti. Javasolja-e...
MR lelet kiértékelése
Tisztelt Dr.Bogdán Aurél! Szeretném kiértékeltetni önnel a leletem, ha megkérhetném részletesen érthetően. 1, 5éve nagyon fáj a bal lábam. A...