• Műtét nélkül gyógyulás

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Doktornő! Hónapok óta fáj a talpam és a bokám belső része. Most már a térdhajlatom is fáj, főleg a külső része. Elmentem ideg ultrahang vizsgálatra és EMG vizsgálatra. Az ultrahang vizsgálat megerősítette a tarsalis alagút syndromát. Ön szerint elkerülhetetlen a műtét? Nincs más megoldás? Gyógyszer, krémek akkupunktúra? Addig is, pihentessem vagy sétálgassak? Nagyon köszönöm! Anna

        Dr. Bálint Anita válasza a Műtét nélkül gyógyulás témában

        Kedves Anna! Mindenképpen először konzervatív kezelés javasolt, nem-szteroid fájdalomcsillapító ggyógyszerekkel, helyileg és szájon át szedhető formában is. Érdemes lenne gyógytornászt keresni, kineziotape felhelyezésére, esetleg masszázs is megpróbálható. Sokan a GUNA kezelést is hatásosnak tartják. Emellett mindenképpen fizikoterápiás kezelések alkalmazása indokolt. Makacs esetben szteroid injekció beadása is segíthet. Nem írta milyen tarsalis alagút szinndrómáról van szó. Elülső tarsalis alagút szindróma esetében segíthet a láb középállásban való rögzítése, tehermentesítése, főleg ha az elváltozás hátterében trauma áll. Mediális tarsalis alagút szindróma esetében ha valamely képlet direkt nyomása okozza a panaszokat (exostosis, cysta vagy daganat) úgy természetesen a műtéti megoldás került előtérbe. Egyébként, ha ilyen ok nem áll a háttérben, úgy a láb tehermentesíése az elsődleges itt is, pihentetés vagy rögzítés alkalmazásával (rugalmas pólya), illetve szükség szerinti fájdalomcsillapítás. Emellett fizikoterápiás kezelések és gyógytorna, valamint ezek sikertelensége esetén szteroid injekciós kezelés. Amennyiben a konzervatív kezelések nem adnak kielégítő eredményt, úgy műtéti megoldás válhat szükségessé. További kérdésekkel is keressen bizalomma. Üdvözlettel.


        Kérdés: 2019. március 12., 21:29; Megválaszolva: 2019. március 17., 20:32

      • Kérdések és válaszok a témakörben: