• Gerinc teljes MR lelet

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Dr. Bálint Anita! Nemrég írtam Önnek a gerinc teljes MR leletemmel kapcsolatban. Nagyon Köszönöm segítségét, nagyon sokat segített. Azért írok most Önnek hogy voltam azóta a kezelőorvosomnál nem az történt igazából aminek kellett volna. Amit a Doktornő írt egyik se történt meg a gyógytorna javaslatán kívül. De lehet hogy az is számít hogy ő ortopédus szakorvos volt. Reumatológus szakorvoshoz lenne szükséges forduljak? Ezek a problémák inkább olyan érdekeltségű orvosra tartoznak? Tudna tanácsot adni hogy amíg a kezelés nem történik meg, hogy tudnám csökkenteni a fájdalmaimat? Önt hol lehet elérni Doktornő? Köszönöm szépen előre is válaszát! Üdvözlettel, Fruzsi

        Dr. Bálint Anita válasza a gerinc témában

        Kedves Fruzsi! A fájdalomcsillapító gyógyszeres kezelést a háziorvosa is el tudja indítani. A fájdalomcsillapítókat szedheti a gyógytorna alatt is, amennyiben szükséges. Amíg a gyógytorna kezelések tartanak, addig más kezelést nem lehet kiíírni, csak a gyógytornát elrendelő orvos módosíthatja a kezelőlapot. Reumatológiára szakrendelésre nagyon sok helyen igazán hosszú az előjegyzési idő: 3-4 hónap, akár fél év is lehet. A háziorvosa tud beutalót adni reumatológia szakrendelésre, az ellátás igénybevétele időpontköteles, nem szabad szakrendelés. Ez azt jelenti, hogy csak a megkért időpontban fogadják. Lehetséges reumatológiai magánrendelés felkeresése is, de sok a helyen a magánrendelőben megírt kezelőlapokat OEP finanszírozott fizikoteráápiás osztályokon és szakrendeléseken nem fogadják el. Engem Miskolcon a Megyei Kórházban, a IV. Reumatológia szakrendelőben tud elérni. (Borsod Abaúj Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház 3526 Miskolc, Szentpéteri kapu 72-76., 06/46/515-200 11154-es mellék.) Üdvözlettel:


        Kérdés: 2019. február 21., 12:39; Megválaszolva: 2019. február 25., 07:51

      • Kérdések és válaszok a témakörben: