• Izomfájdalom a hátban

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Jó napot! Egy kéthónapos kisbaba anyukája vagyok. Nagyon sokat van kézben napközben. Két hete éjszakánként arra ébredek fel, hogy nagyon fáj a hátam, pontosabban a lapockáim és az azok közötti rész. Olyan mintha az izmok összeálltak volna! Minden mozdulat nagyon fáj, még a levegővétel is kellemetlen! Amint elkezdek mozogni a fájdalomtól még levegőt sem tudok venni! Ha nem mozgok akkor is kellemetlen, zsibog. Kell legalább egy óra minden reggel, hogy a babámat fájdalom mentesen fel tudjam emelni! Az lenne a kérdésem, hogy ez mitől lehet? Mit lehetne tenni ellene?

        Dr. Bogdán Aurél válasza a hátfájás témában

        Vizsgálat nélkül nem tudok pontos választ adni. Leírása alapján nagy a valószínűsége, hogy a gyermek rendszeres emelgetése, kézben tartása okozza a panaszait. tekintettel arra, hogy a gyermek életkorából adódóan még feltehetően szoptat, gyógyszeres kezelés nem igazán javasolt. paracetamol tartalmú fájdalomcsillapító és Magne B6 szedése megpróbálható. Ha panaszai nem múlnak el a kezelésre 1-2 hét alatt, keressen fel egy ortopédiai szakrendelést. A javuláshoz természetesen szükséges, hogy kevesebbet legyen ölben a gyermek és masszírozni is tanácsos a hát izmait.


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus Itt kérdezhet

        Dr. Bogdán Aurél

        Kérdés: 2018. május 23., 03:23; Megválaszolva: 2018. május 28., 23:06

      • Kérdések és válaszok a témakörben: