Bal oldali lapocka alatti szúró fájdalom

Tisztelt doktor úr, Kb. Fél éve érzek a bal oldali lapocka alat, kicsit a gerincem és a lapocka közt félúton mély levegővételre és tüsszentésre szúró fájdalmat. Reumatológus gerinc és mellkas röntgenre küldött, egyeneshát szindrómát? Bal oldalon, és gerincfrrdülést állapított meg, a röntgen egyéb tekintetben negatívvolt. Most tens, masszázs kezelésem volt, két alkalom még nem segített, mostantól tornára is kell járnom, és ha nem segít, vérkép és mri is kellhet. Ülómunkát végzek évek óta számítógép elótt. Tudom, hogy ez okozhat ilyesmkt, de valamk nagyon nyugtalanít, mégpedig az, hogy GERDben szenvedek öt éve, ami gyógyszerekkel hol jobb, hol rosszabb. Mikor az javul, a hátam akkor is fáj. Lehet e kettőnek köze egymáshoz? Mit hivatott keresni az mri, mennyire kell félni? Hamarosan harmadik babát szeretnék, mire számíthatok egy terhességgel? Köszönöm szépen!

Dr. Bogdán Aurél válasza hátfájás témában

Vizsgálatok nélkül nehéz megfelelő választ adni. Leírása alapján sajnos az egyenes hát szindróma okozhat ilyen panaszt, főleg a tartós ülőmunka miatt. Az MRI porckorongsérvet, gerincvelői gyulladást, egyéb porckorong bántalmakat, ideg és izomelváltozást hivatott kimutatni, vagy éppen megcáfolni. Nem tudom, hogy a GERD-re milyen szereket szed, mert a gyógyszerek is befolyásolhatják állapotát. Sajnos pont a GERD miatt nem tud néhány olyan gyógyszert szedni, ami panaszait csökkenthetné. Mindenképpen célszerű lenne a kiegészítő vizsgálatokat elvégezni. A terhesség sajnos ronthat is a gerince állapotán, főleg az utolsó időszakban, amikor a szervezet felkészül a szülésre és ellazítja a medence szalagrendszerét. Ilyenkor a gerinc szalagjai is lazulnak valamelyest, így panaszai fokozódhatnak. Erre is pontosabb választ kaphat a vizsgálatok után.

Megválaszolva: 2016. március 05.

Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések

Gerincbeteg
Tisztelt Doktorur /Doktorno 34 éves férfi vagyok.a lapockáim kozt a 9-es és a 10-es csigolyám kozott nincsen porc a rontgenfelvételen látni, hogy a csigolyák...
Porcsérülés gyógyítása évek múltán
Tisztelt Doktornő! Évekkel ezelőtt történt egy kis "balesetem": beakadt a cipőm sarka az aszfalton lévő résbe, és amikor léptem volna, egy jó nagyot rántott...
Vállsérülés görkorcsolyázásnál
Görkorcsolyázásnál a bal vállamra estem. Felálltam, hazavezettem az autót. Ez négy napja történt. A sérült karomat fel tudom emelni, de nem tudom teljesen...
Bal csuklo porcsérülése
Kedves Doktor Nő, 6 héttel ezelőtt volt egy balesetem, bal csuklóm sérült meg. Voltam MR vizsgálaton, a lelet: -A TFCC -Palmer 1b osztályú elváltozás...
Csontfájdalom ízületi részen, egész...
Tisztelt doktornő! Édesapámnál hossszabb idő után került diagnosztizálásra magas vércukorszint (19). A látás már korábban megromlott, ott szemi erekben...
Nyaki fájdalom