kulcscsonttörés

Tisztelt Doktor úr! Két hete egy esés következtében eltört a kulcscsontom, ill, a bordám. Egy hétig voltam a Merényi kórházban megfigyelésen dr. Király András betegeként. Műteni nem kellett, begipszelve nincs, otthon rögzítőkötést, légzés gyakorlatot, passzív mozgást kell végeznem, sok pihenéssel. Kérdezni szeretném Doktor úrtól, mennyi idő a gyógyulás és fogok tudni még fájdalommentesen mozogni, le-felállni és taichizni. Válaszát előre köszönöm. Tomasekné Vida Anna

Dr. Bogdán Aurél válasza kulcscsonttörés témában

Vizsgálat nélkül, illetve a röntgen felvételek ismerete nélkül nem tudok pontos választ adni. A kulcscsont törések nagy részét műtét nélkül, speciális kötésekkel kezeljük. A rögzítési idő általában 3-4 hét, azután jön a fokozatos terhelés. A teljes terhelést a 6. hét után szoktuk megengedni, de ez persze függ a törés jellegétől, lokalizációjától és a panaszoktól Ha megfelelően forr össze a csont és nem volt egyéb társsérülés, akkor minden esélye megvan a teljes gyógyulásra.

Kérdés: 2016. január 28., 19:22; Megválaszolva: 2016. január 29., 22:14
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
A lelet értelmezése
Reumatikus betegségből fakadó...
Mit jelent a gerinc MR leletem?
MRI lelet vélemény
Térd probléma
Tisztelt Hölgyem! Több, mint 3 hónapja ropog a bal térdem. Először csak kellemetlen volt, de később beszűkült a mozgásom és fáj a térdem....