KULCSCSONTTÖRÉS

Tisztelt Dr. Nő/Úr! Egy hónapja kerékpáros baleset ért, melynek során elmozdulással járó bal oldali darabos kulcscsonttörést szenvedtem. Műtét: Fedett repositio+TEN szegezés. Gondolom rtg. nélkül nehéz véleményt mondania, de Ön szerint a szegycsont mellett nagyon kiálló REMÉLEM DRÓT vagy a kulcscsont vége zavarhatja-e a nyelést? Pár napja vettem észre. Ez így marad a "drót" kivételéig? Válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel: Ervin

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bogdán Aurél válasza kulcscsonttörés témában

Vizsgálat nélkül nem tudok pontos választ adni. Ha a műtét az előírásoknak megfelelően zajlott, akkor a műtét és a nyelési zavar között nincs összefüggés. A TEN-t általában 3-4 hónap után el lehet távolítani. Ha megszűnik a panasza ezután, akkor kivételesen valamilyen úton módon befolyásolta a nyelését, de ha nem akkor célszerű lesz a nyelési zavart tovább vizsgáltatni. Mindenképpen kérje ki kezelőorvosa tanácsát.

Kérdés: 2013. november 27., 22:11; Megválaszolva: 2013. december 01., 23:11
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Csigolya roppanás ,csont ritkulás
Keresztszalag (15)
Bokasérülés: Mit jelent?
Bokaduzzanat
MRI lelet SCHMOLR csomok