Kulcscsont törés után

Üdv! Jelenleg 2 hét telt el a kulcscsont műtétem óta (TEN van a csontüregben) , az első hétben, a varratszedésig fel volt kötve a kezem, azóta, már szabadon van és mozgatom. A doktor úr, azt mondta, mind a műtét után és a varratszedés után is, hogy fájdalomig mozgatható a kezem. Kérdésem: Elég ennyi idő a gyógyuláshoz és bátran mozgathatom, akár a fejem fölé is, ha tudom? /Júl. 14-n lesz az újabb kontroll, azt mondta a doktor úr, hogy eddig az időpontig el kellene jutni addig, hogy a karomat a vízszintesig fel tudom emelni, de ez már most is megy, de nem merem nagyon mozgatni/ Mik a megengedett irányok? Biztosan nem mozdul el és nem lesz nagyobb baja? Mennyire terhelhető? /Nap közben nem fáj, estére néha szokott, ill. néha szúró fájdalmat érzek a vállam irányába, ez olyankor múlik el ha kicsit körkörösen megmozgatom, mintha kiugrana a helyéről és vissza kell találnia:) / Előre is köszönöm válaszát! Üdv,

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bogdán Aurél válasza kulcscsonttörés témában

Vizsgálat nélkül és a röntgen felvételek ismerete nélkül nem tudok pontos választ adni. A Mi gyakorlatunkban a TEN szintézis után 2-3 hétig szoktunk rögzítést alkalmazni, majd ezt követően fokozatos torna és a teljes mozgás és terhelés elérése a 6. hét után javasolt. A törés gyógyulása kb fél év, ekkor szoktuk a TEN-t is eltávolítani.

Kérdés: 2014. június 26., 17:11; Megválaszolva: 2014. június 29., 22:21
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Csigolya roppanás ,csont ritkulás
Keresztszalag (15)
Bokasérülés: Mit jelent?
Bokaduzzanat
MRI lelet SCHMOLR csomok