• Baker -ciszta

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr! Kislányom 7 éves. Baker Cystája van a bal térde hajlatában 2 éve. Voltam már pár orvosnál vele ezt megelőzően a lábujjhegyen járása miatt. Miután kapott egy gyógycipőt és hordta két hónapig, akkor jött ki a cysta. Arra gondoltam, hogy mivel képes volt a hihetetlen kemény gyógycipőben - szandál - is lábujjhegyen menni, még jobban megerőltette a lábát és ezért alakult ki a cysta. Kizártak nála minden szervi elváltozást, úgyhogy csak rossz szokásnak diagnosztizálták a lábujjhegyezést. Persze mindig szólunk neki, hogy tegye le a sarkát, tornázunk stb. Lényeg! A cystáját már leszívták 3X, ennek ellenére újra kijött. Rettenet látni, hogy nagyon hamar elfárad, és fáj is a lába. Nem tudom, hogy ha megműttetnénk jobb lenne e. A legutóbbi orvos azt mondta, hogy majd ha ordít a fájdalomtól akkor talán, egyébként ráérünk vele 18 éves koráig. Csakhogy most 7 éves, és fáj a lába, már simán ha fekszik akkor is, gyorsan fárad, ráadásul egyre nagyobb günő van hátul a térde mögött, és a vékony kis lábán ezt látni nem dob fel túlzottan. Lehet e ez ellen tenni vmit, vagy azért tenni vmit, hogy az onnan eltűnjön? Mi lehet az oka? Gondolom, ha az okot tudnánk és kezelnénk jobb lenne. Előre is köszönöm válaszát! Maradok Tisztelettel!

        Dr. Bogdán Aurél válasza a Baker-ciszta témában

        Vizsgálat nélkül nem tudok pontos választ adni. A Baker ciszta kialakulásának több oka is lehet. A megerőltetésen kívül gyulladás, porcsérülés, ízületi elváltozások állhatnak. Ha az ok megvan és az adekvát kezeléssel a panaszok nem csökkennek, akkor szükséges lehet a műtét, nem kell megvárni a 18 éves kort. Azt javaslom keressenek föl egy gyermekortopédiai szakrendelést. Alapos kivizsgálás szükséges a pontos ok kiderítéséhez (labor, MRI, Ultrahang, stb).


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus

        Dr. Bogdán Aurél
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. július 30., 22:18; Megválaszolva: 2011. augusztus 01., 11:42

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés