Törött boka terhelésének menete járógipszben

Tisztelt Doktor Úr! 2015. október 20-án szenvedtem Weber C típusú külbokatörést a jobb lábamon. Másnap megműtöttek, 1 db állítócsavarral rögzítették, majd 4 hét fekvőgipsz következett. 2015. nov. 16-án, RTG vizsgálatot követően járógipszet kaptam. Röntgen lelet: "A jobb oldali fibula korábbi darados törését változatlan helyzetben egy csavar stabilizálja egy tört fragmentum corticalisnyi dorsal irányú dislocatiojával, ill. a distalis törtvég corticalisnyi lateral irányú dislocatiojával. A törési rések tisztán láthatóak. Vélemény: St. p. fract. fibulae l.d." Javaslatra a terhelést másnaptól elkezdhettem. A kérdésem az lenne, hogy terhelést milyen fokozatossággal végezzem, valamint teljes testtömeggel (108 kg vagyok) terhelhetem -e a bokámat? A kezelőorvost nem tudtam meginterjúvolni ez ügyben. 2015. dec. 15-én veszik ki a csavart. Válaszát előre is nagyon szépen köszönöm! Üdvözlettel:

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bogdán Aurél válasza bokatörés műtét utáni tehermentesítés témában

Vizsgálat nélkül, illetve a dokumentációk pontos ismerete nélkül nem tudok pontos választ adni. A Mi gyakorlatunkban, ha bokatörés miatt végzünk műtétet és állítócsavar alkalmazására kényszerülünk, akkor a csavar kivételéig ami 6-8 hét nem engedjük meg a terhelést, mert nagy a veszélye annak, hogy a csavar eltörik. Csak a csavar eltávolítása után engedjük meg a fokozatos terhelést, addig járókeret vagy mankó segítségével, tehermentesítve engedjük a járást. Leírása lapján korainak érzem a végtag még részterheléssel történő használatát is. Ezt az átlagnál nagyobb testsúlya miatt is mondom. Pontos válaszért mindenképpen konzultáljon az operáló orvosával, mert Ö ismeri a törés anatómiáját, a rögzítő fémanyag stabilitását és így a pontos választ is Ö adhatja meg.

Kérdés: 2015. november 18., 11:56; Megválaszolva: 2015. november 18., 22:10
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Talán lehet hátha.
Jó napot kívánok. Dióhéjban,röviden mondva,írva.Bármilyen gerinchez kapcsolódó elváltozás,gondolok...
Miért fáj a bal felkarom
Üdvözlöm! Azt szeretném tudni, miért fáj a bal felkarom már több, mint fél éve. Akkor még csak hátmosáskor hasított bele a fájdalom, egyik...
Nyaki gerinc MRI
Tisztelt Doktornő! A küldött MRI leletemről tudna mondani egy véleményt? Előre is köszönöm!
Kézfájdalom
Orvostechnikai eszköz használata
Tisztelt Doktornő! Feleségem nevében írom a kérdést. 2019 -ben gerinc szűkületet állapítottak meg. Kezelések: gyógytorna, CT vezérelt gyöki...