• Gerinc MR vizsgálat

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        A következő MR leletem készült. Sportolok-futok, tornázom gerinckímélően mindennap. A következő lelet kapcsán mi várható. Mozoghatok-e egyáltalán a jövőben. Fájdalmaim csökkentek, miután régen gyakorolt gyógytornász által már használt gyakorlatokat végzek.Terhelhetem ezek után? Futhatok? Bicajozhatok? Gyógytornával javítható az állapotom? Jelenleg nincsenek nagy fájdalmaim, terhelés után viszont fáj a gerincem. A lumbalis lordosis ive megtartott. A csigolyatestek magassága normális. Az L5 csigolyatest kb. 4-5 mm-el ventralisabb helyzetű, a csigolya hátsó ívén lysis valószínű. A myelon ábrázolódott része ép. Kisfokú degeneratív eltérések látszanak. Az L3 discus median helyzetben körülírtan boltosul hátra, gyöki kompresszió nem látszik. Az L4 discus ép. Az L5discus körkörösen kissé szétterült, mely mindkét oldalon a spondylolisthesis miatt szűkített forameneknek megfelelően gyöki kompressziót okoz. vélemény: spondilosis lumbalis. L3 median protrusio gyök kompresszió nélkül. L5 spondylolisthesis, bulging, két oldali foraminalis gyöki kompresszió.

        Dr. Bogdán Aurél válasza a gerincpanasz témában

        Vizsgálat nélkül nem tudok pontos választ adni. Az MR lelet alapján az úszás és a gerinctorna lenne a legmegfelelőbb sportolás. A futás, kerékpározás és egyéb sportok már nagyobb terhelést jelentenek a beteg gerincének és az állapot rosszabbodásához is vezethet. Mindenképpen keressen fel dokumentációival egy idegsebészeti szakrendelést, ahol a leletek és a vizsgálat alapján tudnak Önnek pontosabb tanácsot adni.


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus Itt kérdezhet

        Dr. Bogdán Aurél

        Kérdés: 2015. június 08., 16:49; Megválaszolva: 2015. június 12., 20:36

      • Kérdések és válaszok a témakörben: