Lehetséges hogy a folytonos nyak és hátfájdalom idegi alapon legyen?

Tisztelt Doktornő! Szeretnék segítséget kérni, a párom (23) rendszeresen fájó ízületi panaszaihoz. A hátán a jobb lapocka alatt és a nyakán a tarkó felé folyamatos fájdalmat érez. A fájdalom nem szűnik, csak enyhül csontkovácsolás, masszázs, futás, úszás után is. Időnként a derekára is kiterjed. Rengeteg kivizsgáláson volt már, ahol nem találtak semmi rendellenességet. Többféle balzsamot, és izomlazító krémet próbáltunk már ki sikertelenül. Lehetséges az, hogy ez a fájdalom idegi alapon van nála a munkája miatti stressz hatására? Hogyan tudnám leszoktatni a folytonos nyak és gerincropogtatásról, amivel még nagyobb kárt tesz? Válaszát előre is nagyon köszönöm! Tisztelettel: Bártfai Noémi

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Puskás Réka válasza hátfájás témában

Kedves Kérdező!

Igen, a folyamatos stressz okozhat többféle mechanizmussal is nyaki, háti és deréktáji fájdalmakat, főleg olyan esetben amikor az egyén ezekre amúgy is hajlamos.

Aki folyton ropogtatja az ízületeit, annak gyakran laza szalagrendszere van, ráadásul a párjánál mindenképpen gyakran becsípődnek az ízületek, hiszen azért tudja ropogtatni. Véleményem szerint a lazító kezeléseken kívül még stabilizáló, kezelésekre (gyógytornára) , testtartás javításra lenne szükség.

Az ízületek ropogtatásáról csak a párja tud leszokni, ha akar. De annyira nem tesz rosszat, hogy még ezzel is stresszelni érdemes lenne...ne aggódjon. Inkább vegye rá, hogy tornázzon.

Ödvözlettel,

Puskás Réka

Kérdés: 2015. március 01., 20:14; Megválaszolva: 2015. március 06., 17:08
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Derékfájdalom
Reumatikus panaszok
Fájdalom érzet a lapockánál és...
MR vizsgálat
Mri lelet elemzése