Térdprotézis

Tisztelt Doktor Úr! Többszöri térd mötétem is volt/synovitis/1990-93-96-ban. Majd utánna nem is fájt a térdem tavaly nyárig.Elmentem az orvoshoz és közölték velem hogy elöre haladott arthrosis-om van. Az idén januárban operáltak./arthroscopia/Majd közölte velem a doktor ur hogy szerinte 1-2 év és be kell tenni a protézist.Többször vissza mentem hozzá mert egyre jobban fáj a térdem. Annyit mondott hogy még túl fiatal vagyok hozzá és a fönöke sem engedné meg. A jövö honapban kezdjük az injekcio kurát/ ORTHOVISC INJEKCIÓ. Doktor Úr a kérdésem az lenne mi lesz utánna talán 8-10honapig segit rajtam de utánna akkor is be kell tenni a protézist.De mi lesz ha akkor sem teszi be mit tegyek akkor.Nem bírom már elviselni a fájdalmat tovább.Egyre jobban biccentek mert a jobb lábamat terhelem jobban. Mert nem bír meg a lábam és össze csuklik.Igy a jobb lábam is ki fog készülni.Kérem segitsen Doktor Úr.Várom megtisztelö válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bogdán Aurél válasza térdprotézis témában

Vizsgálat nélkül és a korábbi dokumentáció és röntgen felvétel ismerete nélkül nem tudok pontos választ adni. Az életkor önmagában nem szabad, hogy akadályt jelentsen. Ha olyan mértékben elkopott a porc, akkor be kell ültetni a protézist, Én is ültettem már be 35 évesnek is. Az injekció valóban csak átmeneti megoldást jelent a panaszokra súlyos fokú kopás esetén. Időhúzásnak is felfogható, de nm teljesen az. Igaz, hogy így is úgy is protézis beültetés lesz a vége, de az injekció amellett, hogy addig a fájdalmakat mérsékli, elősegítheti, hogy a térd kevésbé deformálódjon a gyulladások miatt és könnyebb legyen a protézis műtét elvégzése, illetve a műtét utáni eredmény is gyakran jobb. Ha Ön mindenképpen a műtétet szeretné, vagy ha az injekció nem használ, és az orvosa nem akarja beültetni a protézist, akkor keressen másik kezelőorvost. Azt tudni kell, hogy a beültetés nem megy egyik napról a másikra, mert várólisták vannak. Ezekről érdemes előre tájékozódni

Kérdés: 2014. december 19., 08:47; Megválaszolva: 2014. december 20., 22:45
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Szíveskedjen a röntgen leletet...
Térd alján fájdalom hosszú ideje
Térdízületi gyulladás
Terápia javaslat
Mit lehet tenni? Mit szedjen?