• Törés gyógyszerek mellett még jobban fáj

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        1.hete kerékpárral elestem. Fájdalmaim miatt tegnap röngenezték meg. Vélemény: a sacrumutolsó elötti szelvényén corticalis szélességű adlatul eltéréssel ferde törés van. Kaptam mydetont, xiloxot. Fájdalmaim nem szünnek sőt rosszabb, az orvos bizonytalan volt azt mondta 3 ilyen felvételt látott még szerinte teendő nincs, fiatal vagyok összeforr, 50-éves vagyok, csípőcsontnál így is van már 8.mm.is felritkulás. Önökhöz bizalommal fordulok, mert jobban feltvilágosítanak tapasztaltm!!! Úgy gondolom ez nem egyszerű törés, vagy lehet túl aggódom? köszönet a válaszért! szép napot!

        WEBBeteg szakértő válasza a keresztcsont törés témában

        Tisztelt kérdező!

        A keresztcsonttöréseknek több formája létezik. Az ön által leírt röntgen  szövege alapján olyan ferde törése van a csontján, ahol a törtvégek egymáshoz képest a csont külső, kemény, un.kompakt állományának vastagságával megegyező oldalirányú elmozdulása van. Ez a kismértékű elmozdulás nem bontja meg a medencegyűrű stabilitását, s amennyiben nem jár környéki idegrendszeri károsodással (lábak mozgásának zavara, farpofák zsibbadása, székelési-vizelési zavarok), konzervatív módon kell kezelni, vagyis nem kell operálni.

        Maga a keresztcsont fájdalma viszont kifejezetten erős lehet több hét után is, főleg üléskor. Fontos a rendszeres kontroll, figyelni kell, nincs-e nagyobb mértékű elmozdulás, ill. idegrendszeri tünetek. Azt tanácsolom, hogy kerülje a tartós ülést, oldalfekvésben aludjon, amikor leül, ülőpárnát vagy egyszerű úszógumit használjon. Fontos tehát a renszeres (hetenkénti) kontroll, a gyógyulási idő 6 hét, de a teljes csontos konszolidáció kialakulásáig (hetek, 2-3 hónap) még fájdalmat érezhet a sérült területen.

        Üdvözlettel:Dr. Juhász Csaba  ortopéd szakorvos-traumatológus

         


        WEBBeteg szerkesztőség

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2008-07-31 08:49:08; Megválaszolva: 2011. augusztus 03., 10:03

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés