Keresztcsont törés utáni kezelés

Egy esést követően eltörött a keresztcsontom. egy hét kórházi tartózkodás után hazaengedtek, de nem mondtak semmit, mit tehetek, mikor kezdhetek tornászni, úszni, kell-e valamilyen rehabilitációs kezelés, mit nem szabad csinálnom. (az eset külföldön történt) kérem T. válaszukat, teljesen rendbejön ez a törés? köszönettel:

Dr. Bogdán Aurél válasza keresztcsont törés témában

Vizsgálat nélkül, illetve a röntgenfelvételek ismerete nélkül nem tudok pontos választ adni. A teendő attól függ, hogy a keresztcsont melyik része törött el. Valószínűleg statikailag kevésbé fontos területet érintett a törés, mert akkor nem engedték volna haza, illetve meg is operálták volna. Azt, hogy mennyire terhelhető és milyen gyakorlatokat lehet végezni, illetve kell -e rehabilitáció azt csak vizsgálat után lehet megmondani. Javaslom keressen fel egy baleseti szakrendelést, ahol elkészítik a kontroll röntgen felvételeket és annak ismeretében pontos választ tudnak adni kérdéseire.

Kérdés: 2011. március 22., 11:35; Megválaszolva: 2011. március 23., 23:19
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Törés gyógyszerek mellett még...
1.hete kerékpárral elestem. Fájdalmaim miatt tegnap röngenezték meg. Vélemény: a sacrumutolsó elötti szelvényén corticalis szélességű adlatul...
A lelet értelmezése
Reumatikus betegségből fakadó...
Mit jelent a gerinc MR leletem?
MRI lelet vélemény