Combhúzódás szemércsont fájdalommal

Focizás közben egy rossz mozdulatnál hirtelen nagyon erős fájdalmat éreztem a hasam alsó felén, a szeméremcsontomnál. Olyan érzés volt, mintha a szeméremcsontom függőlegesen kettétört volna, alig birtam mozdulni is. Az eset kb 3-4 hete történt, lassan de folyamatosan múlik a fájdalom, de még mostanra sem szűnt meg teljesen. A bal belső combizmomban azóta közepesen erös izomhúzódás szerű fájdalmat érzek. A kérdésem az lenne, hogy a két dolog mennyire függ össze, van -e olyan combizomhúzódás, szakadás amely ilyen erős szeméremcsonton érezhető fájdalommal jár?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bogdán Aurél válasza a szeméremcsont fájdalom témában

Vizsgálat nélkül nem tudok pontos választ adni. Elmondása alapján elképzelhető, hogy az egyenes hasizom húzódott meg, mely a szeméremcsonton tapad. Illetve a combizmok egy része is kapcsolatban áll a szeméremcsonttal, így a két fájdalom között kapcsolat is lehet. Az a tény, hogy ennyi ideje nem javulnak panaszai, felvetődik esetleges izomszakadás lehetősége is. Még ennyi idővel a sérülés után is van értelme ultrahang vizsgálatnak, és az alapján lehet további kezeléseket javasolni.

Kérdés: 2014. május 22., 06:34; Megválaszolva: 2014. május 27., 11:23
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Boka sérülés
Térdprobléma
Rotator köpeny syndroma
Csípőfájdalom
Jobb térd MRI és UH eredménye