Gerincsérvvel lehet futni?

Pár hónapja készült a háti gerincemről egy MR, ami a 10, 11-es csigolyánál gerincsérvet mutatott, az 5-ös és 9-esnél előboltosulást. Évekig gerincferdüléssel kezeltek, ezt nem vették eddig észre. Csinálok gyógytornát, ennek köszönhetően nagyon ritkán fáj. Igyekszem minél többet sportolni, a nagy kedvenc a bringázás. Azt szeretném kérdezni, hogy futni lehet-e? Most tavasszal kedvet kaptam hozzá. Nagyon szépen köszönöm a segítséget.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Puskás Réka válasza a porckorongsérv témában

Kedves Kérdező! Ha nem fáj a gerince és végzi a gyógytornáját rendesen, akkor nyugodtan futhat a háti gerincsérvvel. Ez a szakasz viszonylag stabil a bordakosár miatt, nem valószínű, hogy normál futásterheléstől sérülne. Természetesen, ha panaszt okoz a futás, álljon le és keresse fel orvosát. Üdvözlettel, Puskás Réka

Kérdés: 2014. május 14., 18:37; Megválaszolva: 2014. május 22., 10:47
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Boka sérülés
Térdprobléma
Rotator köpeny syndroma
Csípőfájdalom
Jobb térd MRI és UH eredménye