• Nyaki gerincsérv, bénulás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! Édesapámmal kapcsolatban keresem fel Önt, mivel nemrég egy elég súlyos nyaki, illetve lágyéki gerincsérvet állapítottak meg nála. A neurológus szerint le fog bénulni ha nem tesznek ellene valamit. Arról érdeklődnék, hogy az ilyen műtétek mennyire kockázatosak, van-e eshetőség arra, hogy pont a műtét következtében bénul le illetve, hogy ilyenkor a műtét után azonnal eltűnnek-e a panaszok és lehet-e teljes életet élni a gyógyulás után? Milyen arányban végződik "jól" az ehhez hasonló műtét? Érdemes inkább egy lézerklinikát felkeresni? A másik dolog pedig, hogy egy-két hónapja beszereztünk neki egy gerincnyújtó padot, ami enyhitette a fájdalmat és jobban érezte magát tőle, viszont nagyon megoszlanak a vélemények arról, hogy hasznos-e a pad ilyen esetben. Önnek mi a véleménye? A választ előre is nagyon szépen köszönöm. Üdvözlettel, Cseperke

        Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza a porckorongsérv témában

        Kedves Kérdező! A levelében pontatlanul fogalmaz.Édesapjának nem gerincsérve van, hanem a nyaki és az ágyéki gerincszakaszon porckorong sérvet mutattak ki.Ezek a porckorong kitüremkedések valóban okozhatnak egyes esetben nagy fájdalmat, részleges izomgyengeséget, érzéskieséseket.Viszont a gerincvelő ettől nem sérül meg, lebénulástól nem kell tartani. A porckorong sérv műtétek ma már eléggé biztonságosak, tapasztalt jó idegsebész kezében lehetséges a műtét után teljes életet élni, de ez még sok egyéb tényezőtől is függ.Gyakran a műtét a panaszokat nem oldja meg. Műtét alatti lebénulástól sem kell tartani. A gerincpaddal óvatosan bánjanak, a túlnyújtás nem ajánlatos A porckorong sérvek okozta panaszok, - kevés kivételtől eltekintve-, fizikoterápiával, gyógytornával kezelhetők. A műtét szükségességét hosszabb idő után is fennálló panaszok esetén az idegsebész dönti el. Minden jót kívánok. Üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsanna

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2018. szeptember 06., 23:58; Megválaszolva: 2018. szeptember 08., 07:42

      • Kérdések és válaszok a témakörben: