Sérült térd

Tisztelt doktornő (úr) Az egyik ismerősömet pár éve baleset érte és azóta naponta fáj a bal térde főleg gyaloglásnál.illetve ha kicsit többet kell állnia.Sajnos mindig rosszabb neki már sétálni sem mer pedig még csak 17 éves a súlyával sincs gond (50 kg) Voltunk orvosnál felírt kenőcsőt és gyógyszert is de egyik sem használt (meloxep.flector) Röntgen volt dg. Syndroma hyperpress pat.et Arthralgia gen.I.s. Mit jelentenek? A doki szerint nincs gond de ennyi ideig nem fájhat egy térd. Mit tegyünk menyünk tovább? Válaszát előre is köszönöm

Dr. Bogdán Aurél válasza térd sérülés témában

Vizsgálat nélkül nem tudok pontos választ adni. A leírt diagnózisok térdfájdalmat, illetve a térdkalács nyomódásos tünetegyüttesét jelenti. Ilyenkor célszerű a fájdalomcsillapító és gyulladáscsökkentő szedése egy hónapig, illetve a porcerősítő szedése 4-6 hónapig. Közben természetesen kímélni kell az ízületet és ha lehet, akkor kerékpározni és úszni kellene. Amennyiben fél év után is panaszos, akkor célszerű egy kis műtétet (térdízületi tükrözés) elvégezni a pontos diagnózis és a megfelelő terápia végett.

Kérdés: 2013. január 09., 22:10 ;Megválaszolva: 2013. január 14., 17:32
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Sportolás térdsérüléssel
Üdvözlöm! Olyan kérdéssel fordulnék önhöz, hogy sajnálatos módon 2006 ban volt egy tért sérülésem. Azóta hajlamos nagyobb igénybevétel...
Térdsérülés
Tisztelt Bogdán Doktor! Szeretném megkérdezni Öntől, hogy a csatolt MR lelet alapján a jobb térd sérülésemmel tudok menni dolgozni, vagy a műtét...
Biztosítás.
Jónapot tisztelt doktor úr/nő Régebben leserultem foci közben azóta instabil a térdem és kattog és foci közben van, hogy meg pattan hirtelen...
Térd műtét, mit is csináltak...
Jó napot! Október 10.-én egy rossz lépést követően roppant egyet a terdem, tegnapra kaptam muteti idopontot, meg is mutottek, de nem kaptam pontos...
térdízületi atrosis
Kerékpáros baleset után bal térdem alatt lett egy dudor. Ami terhelésre fáj.Nyomásérzékeny.Gugolni térdepelni nem tudok.RÖNGENEREDMÉNY: A BAL OLD:...