Térdsérülés

Tisztelt Bogdán Doktor! Szeretném megkérdezni Öntől, hogy a csatolt MR lelet alapján a jobb térd sérülésemmel tudok menni dolgozni, vagy a műtét elkerülhetetlen? Mennyire komoly Ön szerint a sérülés? Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bogdán Aurél válasza térd sérülés témában

Vizsgálat nélkül nem tudok pontos választ adni. Az MR lelet alapján több olyan elváltozás is van a térdében, ami miatt érdemes lenne izületi tükrözést végezni. Természetesen a panaszok és a fizikális vizsgálat is mérvadóak a tényleges műtéti indikáció felállításában. Ha fáj a térde, panaszai terhelésre fokozódnak, és a gyógyszeres kezelés nem eredményez/ett jelentős javulást, mindenképpen keressen fel egy ortopédiai, vagy baleseti szakrendelést, és egyeztessenek a műtét elvégzéséről. Addig is kímélje a térdét, szedjen porcerősítőt.

Kérdés: 2019. január 19., 21:50; Megválaszolva: 2019. január 30., 23:31
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Sportolás térdsérüléssel
Üdvözlöm! Olyan kérdéssel fordulnék önhöz, hogy sajnálatos módon 2006 ban volt egy tért sérülésem. Azóta hajlamos nagyobb igénybevétel...
Biztosítás.
Jónapot tisztelt doktor úr/nő Régebben leserultem foci közben azóta instabil a térdem és kattog és foci közben van, hogy meg pattan hirtelen...
Térd műtét, mit is csináltak...
Jó napot! Október 10.-én egy rossz lépést követően roppant egyet a terdem, tegnapra kaptam muteti idopontot, meg is mutottek, de nem kaptam pontos...
térdízületi atrosis
Kerékpáros baleset után bal térdem alatt lett egy dudor. Ami terhelésre fáj.Nyomásérzékeny.Gugolni térdepelni nem tudok.RÖNGENEREDMÉNY: A BAL OLD:...
térdficam
Üdvözlöm! Egy hónapja (november közepén) térdkalácsficamom volt első alkalommal, 4 hét gipsz. Eltávolítása után nem tudok járni, a térdem...