térdficam

Üdvözlöm! Egy hónapja (november közepén) térdkalácsficamom volt első alkalommal, 4 hét gipsz. Eltávolítása után nem tudok járni, a térdem duzzadt, sem hajlítani sem nyújtani nem tudom a térnem. Olyan a látványa mintha nem lenne a helyén a csont? Szeretném megkérdezni, hogy lehetséges-e az hogy nincs valami a helyén? Esetleg a gyulladás, genny, vérömleny... stb miatt nem tudom hajlítani a lábam? Sem röntgent sem uh-ot nem csináltak és nagyon aggódom miatta. Hiába kértem, azt mondták röntgent csak csonttörés esetén csinálnak. Köszönöm válaszát

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bogdán Aurél válasza térd sérülés témában

Vizsgálat nélkül nem tudok pontos választ adni. Az, hogy térdkalács ficam esetén nem készül röntgen, szerintem nagy hiba. A ficam során károsodhat mind a térdkalács, mind a combcsont és emiatt szükséges a röntgen. Ha letört darab, vagy darabok vannak, akkor nagyon gyakran műtét szükséges, mert a térd későbbi mozgása is veszélybe kerül. Az is elképzelhető, hogy nincs törés, csak a tok szakadt be és az emiatt kialakult vérömleny miatt nem mozog a térde normálisan. Azt javaslom mindenképpen keressen fel egy másik baleseti szakrendelést, ahol remélhetőleg megfelelően kivizsgálják és megtalálják a hatékony kezelési módot is.

Kérdés: 2013. december 18., 17:51; Megválaszolva: 2013. december 21., 16:17
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Sportolás térdsérüléssel
Üdvözlöm! Olyan kérdéssel fordulnék önhöz, hogy sajnálatos módon 2006 ban volt egy tért sérülésem. Azóta hajlamos nagyobb igénybevétel...
Térdsérülés
Tisztelt Bogdán Doktor! Szeretném megkérdezni Öntől, hogy a csatolt MR lelet alapján a jobb térd sérülésemmel tudok menni dolgozni, vagy a műtét...
Biztosítás.
Jónapot tisztelt doktor úr/nő Régebben leserultem foci közben azóta instabil a térdem és kattog és foci közben van, hogy meg pattan hirtelen...
Térd műtét, mit is csináltak...
Jó napot! Október 10.-én egy rossz lépést követően roppant egyet a terdem, tegnapra kaptam muteti idopontot, meg is mutottek, de nem kaptam pontos...
térdízületi atrosis
Kerékpáros baleset után bal térdem alatt lett egy dudor. Ami terhelésre fáj.Nyomásérzékeny.Gugolni térdepelni nem tudok.RÖNGENEREDMÉNY: A BAL OLD:...