• Térd duzzanat és nyilalló fájdalom

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdvözlöm! Olyan problémám van, hogy duplájára duzzadt a bal térdem a pénteki esti tánc, buli után, és tegnap körülbelül 3 percenként 2 másodperces nyilalló fájdalmat éreztem. Ma reggel óta már nincs ez a nyilaló fájdalom viszont még mindig be van dagadva a térdem. 5 évvel ezelőtt nekem voltam egy térdficamom, mivel a kézilabda miatt teljesen elkopott a térdkalácsom. Azóta semmi gondom nem volt a térdemmel. Rögzítőt se használok és gyógyszert se szedek a térdemre. Viszont hormon problémám van, ugyanis pajzsmirigy alul működésem van. Erre szedek L-Thyroxint (75 mg). Emellett pedig 4 napja szedek revalid kapszulát (napi 3-at). Más gyógyszert nem szedek. 180 cm vagyok és 73 kg. Annyi lenne a kérdésem, hogy menjek-e el orvoshoz vagy borogassam, tornáztassam és azzal elmúlhat. Vagy csak pihentessem és ne nagyon sétáljak? Illetve hogy okozhatja-e a revalid kapszula? Illetve van állítható rögzítőm, azt tegyem-e fel hogy nehogy kificamodjon megint? Ha igen akkor hány fokra állítsam és meddig kell viselnem. Mellékeltem képet is és megjelöltem hogy melyik térdemmel van most gondom.

        WEBBeteg szakértő válasza a térd duzzanat témában

        Kedves Kérdező! Ha már korábban is voltak problémák a térdével, akkor elképzelhető, hogy a fokozott igénybevétel miatt alakult ki most egy átmeneti gyulladásos állapot, mely a térdízületben lévő folyadék felszaporodásával járt. Amennyiben panaszai néhány napos borogatás, pihentetés és gyulladáscsökkentő gyógyszer szedését követően sem múlnak, akkor érdemes lenne felkeresni egy reumatológust, aki megvizsgálja és esetlegesen ízület ultrahang vizsgálatra is el tudja küldeni. Másik kérdésére rátérve nem tartom valószínűnek, hogy az újonnan elkezdett gyógyszer okozza a panaszokat, inkább a túlerőltetés állhat a háttérben.


        WEBBeteg szerkesztőség
        Itt kérdezhet

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2012. február 26., 10:25; Megválaszolva: 2012. február 28., 09:38

      • Kérdések és válaszok a témakörben: