Csipőforgó műtét után, szabade szedni proenzin 3-at?

Kedves doktornő! 62 éves, nyugdíjas hölgy vagyok, és kb 12-14 éve szenvedek artritisz betegségben, sőt már a 3-ik stádiumba vagyok. volt már egy forgó műtétem is, de nem tudom milyen gyogyszerek, vagy kezelések azok, amelyek segíthetnek, legalabb a torzulás, gyulladások lassításában, csökkentésében. Milyen munkát szabad vállalnom, mitől tiltanak el? Mire kell nagyon ügyelnem? vane esetleg olyan krém, kenőcs vagy gyógyszer (pl. proenzint szedheteke a mutét végett, itt egy orvos azt ajánlotta, hogy ne szedjem, mert csontkinüvést okozhat a műtét helyére) vagy valamilyen kezelés? Továbbá ennek a betegségnek más mellékhatásai, esetleg más betegség okozoja lehete? hogyan lehet elkerulni egy esetleges ágyhoz kötöttséget? bénulást? Milyen mozgási, sportolási, fürdő kezelési lehetőségeim vannak? Előre is nagyon szépen köszönöm a választ

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Németh Ágnes válasza arthritis témában

Kedves Kérdező!

Az első és legfontosabb dolog, hogy amennyiben arthritisze, azaz gyulladásos ízületi betegsége van, úgy az alapbetegség legyen megfelelően gyógyszerekkel kezelve. Nagyon fontos elkülöníteni egymástól a gyulladásos és kopásos betegségeket, ugyanis a kezelési lehetőségeik teljesen eltérnek egymástól. Ha panaszait kopásos, nem gyulladásos betegség okozza, akkor a kezelés más irányt kell, hogy vegyen. Az úgynevezett porcépítők betegtájékoztatóján sem szerepel az, hogy a protézis beültetésen átesettek nem alkalmazhatják, így ellenérvet nem látok a szedésére.

Mozgásformákban mindenképpen olyan ajánlott, ami nem terheli az ízületeket. Ez lehet szobakerékpározás vagy úszás is.

Kérdés: 2012. február 17., 20:59; Megválaszolva: 2012. február 22., 10:54
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Mi lehet a betegségem?
6 hónapja beteg vagyok. Fáj a térdem, de nem tudják mi a bajom.2010.12.05: FOG: Sinusitis miatt Augmentin és Aerius kezelést kapott 2010.12.21. Hője...
Gyermeket szeretnénk!
Tisztelt Dr. Szamosi Szilvia! 1993- ban azaz 18 eve diagnosztizaltak nalam a juvenilis idiopatias artritisz poliartikularis negativ formalyat! Minden...
Izomrángás
Boka MR lelet
Milyen mozgásokat végezhetek?