• Elmaradt menstruáció

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! 2017. március 25-én jött meg utoljára a mensesem. Május 8-án voltam nőgyógyásznál, a leletemen szinte minden normális, vizsgálati lelet, UH lelet is, semmi kóros azon kívül, hogy a méh-nyálkahártya vastagsága 15 mm. Diagnózis: N9120 Amenorrhoea, k. m. n. Terápiának ezeket kaptam: NORCOLUT 5 MG TABLETTA, 2*1 7 napig EXACYL 2*1 5 napig RUTASCORBIN 3*1 10 napig. Szóban még annyi tájékoztatást kaptam, hogy végleg el fog maradni a mensesem, de a vastag méhnyálkahártya miatt gyógyszeresen még egyszer "meg kell hozni". Semmit arról, hogy mikor kell megjönnie, majd ha elfogytak a gyógyszerek vagy előbb, meddig várjak, stb. Még arra sem kaptam egyértelmű választ, hogy vissza kell-e mennem... Csak akkor kapok értesítést, ha a kenetvétel eredményében eltérést tapasztalnak. A gyógyszerek tájékoztatóját elolvasva egyikben sem látom, hogy a vérzés előidézésére lenne való, inkább azt, hogy csillapítja az erős vérzést. Ezektől a gyógyszerektől meg kell-e és mennyi időn belül jönnie? Mert már a 7 nap is eltelt, s nem történt semmi. Válaszát előre is köszönöm. Üdvözlettel

        Dr. Szalóczy Péter válasza a menses témában

        Kedves Kérdező! Lehet, hogy el fog maradni majd a vérzése, ez a magas hám az ingatag tüszőhormon termelődés miatt van, mely le fog lökődni a Norcolut szedés után. Hogy ne túl erősen bonyolódjon, erre szól az Exacil, de ezt és a Rutascorbint nem feltétlenül kell bevenni. Hogy a jövőben jön-e még vérzés, vagy nem, kiderül idővel, de lehet, hogy pontatlan, késedelmes lesz.Ha valódi menopauza állapotába jutott, vérvétellel megállapítható, hogy a tüszőérlelő serkentő hormon szintje magas-e. Ha igen, további vérzés nem nagyon várható.


        Kérdés: 2017. május 16., 17:28; Megválaszolva: 2017. május 18., 12:53

      • Kérdések és válaszok a témakörben: