• Menstruáció késleltetés

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr! Hónapok óta fogamzasgátló tablettát szedek de szeretnem abba hagyni ugyanis testsúly gyarapodást tapasztaltam a szedés kezdete óta. A kérdésem az lenne, hogy ha abba hagyom a szedest akkor a vérzésem 21 napra varható, mint ahogy a tablettával is, vagy 28 napra mint a tabletta előtt? Nagyon fontos lenne, hogy a 21-edik nap ne jöjjön meg hogyan tudnám ezt a tabletta mélkül szabályozni, ugyanis nem szívesen szednék be egy újabb levelet esetleg azt olvastam, hogy csak egy heti adag beszedésével is kontrollalható? Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Kiss György válasza a menses témában

        Tisztelt Hólgyem! A hormonális fogamzásgátlás lényege, hogy a női szervezetbe egy mesterséges hormonszintet alakul ki, a tabletták rendszeres00szedése által, igy megszakad az agyalapi mirigy és petefészkek közötti kapcsolat, ezáltal a petefészkekben nem termelődik petesejt. Amennyiben a tabletta szedését abbahagyják és kiürül a felesleges hormon, ugy értelemszerüen helyreáll a rend és a petefészkek müködni kezdenek. Na, ez a történés mindenkinél egyénre jellemző módon zajlik le. A vérzés elkerülésének legbiztosabb módja, ha még egy levelet beszed, de a testsuly problema miatt döntését helyesnek tartom. Üdvözlettel: dr.Kiss.


        Kérdés: 2018. július 12., 10:12; Megválaszolva: 2018. szeptember 17., 08:30

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Allergiás?
        A panaszok ellen védelmet nyújthat az egysejtűek titkos fegyvere.
        Tehet a hüvelygomba ellen
        A bórsav jótékony hatása hüvelygomba kezelésére már régóta ismert.