Petefészek ciszta panasz

Tisztelt Doktor Úr/Nő! 2 évvel ezelőtti kismedencei ultrahang vizsgálat alkalmával a következő diagnózist kaptam: 63x38 mm-es ut., mellső fal cervix közeli göb mérete 22 mm, a nyh 4mm-es. A mostani vizsgálaton a következőt: az uterus normális nagyságú, ventralis falában 21 mm-es kevert echoszerk. solid képlet látható, a bal ovárium vetületében 30 mm-es cysta ábrázolódik, cysta ov.1.s., szabad folyadék, vastagfalú bélkacs nem látható.Panaszom nincs(57 éves vagyok a változó koron túl, utolsó vérzésem 3 évvel ezelőtt volt.)Mit jelent ez a ciszta, mire lehet számítani, van-e okom aggógni az ebben a korban kialakult nem kis méretű ciszta miatt? Milyen vizsgálatokra van szükség? Válaszát köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szalóczy Péter válasza a petefészek ciszta témában

Kedves Kérdező! A méhfal régi myomája miatt nem kell már aggósnia, lassan el fog tűnni. Menopauzáslisan nem szeretjük a petefészek cisztát, növekedésre hajlamos és néha nem kívánt szövetüvé válik. Ezért két dolog végzendő: félévente hüvelyi ultrahangos ellenőrzés, hogy mennyire van növekedési hajlama és szerkezetváltozása, másrészt most és félévente laboratóriumi vérvétellel úgynevezett tumor marker vizsgálat kell, a megnevezése: Ca 125, mely választ ad arra, hogy garantáltan jóindulatu cisztája van. Ha a marker magas érték, ha szerkeze alakul ki a nöbvekvő cisztában, műtéttel az ön életkorában legjobb mindent eltávolítani.Nem valószínű, hogy ere sor kerül.

Kérdés: 2014. június 05., 21:33; Megválaszolva: 2014. június 06., 12:33
Kérdések és válaszok: Menopauza
Rosszullétek a pre-menopauza alatt
Szükség van-e küretre?
Hormon szedése
Bordataji fajdalom
libidó és menopauza