Változó kor alatti mell fájdalmak, súlyos alvászavar, hő hullám.

Kedves Doktor Úr/Nő! Már közel két éve, hogy a változó kori tünetek jelentkeztek, és vele együtt a vérzés el maradása is! Most értem el oda, hogy a tüneteim súlyosbottak, borzalmas hő hullámaim vannak, és az alvászavaraim is szinte állandóvá váltak, és mind két mellem el kezdett fájni kb. már két hónapja. A mell fájdalmam összefüggésben lehet a változó korral? A hő hullámra és alvászavaromra szedem a nőgyógyászom ajánlására a REMIFEMIN tablettát, de nem használ semmit.Szeretném kérni Önt, hogy erre adjon valamilyen tanácsot! Válaszát előre is köszönöm! Maradok Tisztelettel! Judit

† Dr. Szalóczy Péter válasza menopauza témában

Kedves Judit! A korai menopauza mindig gorombáb tünetekkel jár, mint az 5-6 évvel későbbi, rendes időben zajló. Mindenképpen érdemes átmenetileg konkrét hormon szedésével pótolni a petefészek működés idő előtti abbamaradása tüneteit. Ezzel a csontok tüszőhormon hiány okozta biológiai tartós romlását is késleltetjük. Ne féljen a hormonszedéstől minden tünete megszűnik azonnal. Két dolog kötelező lesz a jövőben, az évi mell mammográfiai vizsgálat és a citológia mellé lehetőleg hüvelyi ultrahangos vizsgálat évente. A hormonszedést 50-51 éves korától fokozatosan csökkentett, felezett gyógyszerrel kell majd abbahagyni. Erős tüneteire a Remifemin nem elegendő.

Kérdés: 2014. április 02., 17:30 ;Megválaszolva: 2014. április 04., 11:35
Kérdések és válaszok: Menopauza
Cytológiai eredmény
Tisztelt Petróczy Doktor Úr! Cytológiai leletem negatív. A III. résznél az utosó egyébhez van írva x, antrophia.Feljebb van olyan, hogy antrophia/...
Rosszullétek a pre-menopauza alatt
Melyik készitmény legyen?
Kedves Webbeteg drÚR/NŐ! Barátcserje krém, vagy Premens tabletta? Tüneteim (jó ideje tartanak): Erős hajhullás, fáradságérzet, rossz...
Terhesség vagy változó kor?
Tisztelt Doktor Úr/Nő! Kb. 2 hete mellbimbóim érzékenyek, időnként hasi görcsök, hasi fájdalom jelentkezik, sűrűn, szinte napi szinten érzem...
Változókori problémák
2011 óta nincs mestruációm szeretném tudni meddig kell védekezni hogy biztos ne legyek terhes?