fogamzásgátlás

51 éves vagyok, októberben volt egy perforált vakbél műtétem, előtte a spirálom is levették. A korházban műtét után 2 nappal megjött a menstruációm, de nem túl sok és nem a rendes időben. Majd nov. 20-án másfél hetet késve újra megjött (nagyobb mennyiségben) , azóta viszont nem. Terhességi tesztet csináltam - negatív. Gumi óvszerrel védekezünk. Amúgy egy-két hónapja nagyon rosszul alszom, néha altatót is be kell vennem vagy nyugtató teát iszom. A felírt gyógyszerem már 10 éve szedem, ezek a panaszok újak. Kérdésem: meddig kell védekezni (vagy már nem kell többet) ?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szalóczy Péter válasza menopausa témában

Kedves Kérdező! Nyugodjon bele, hogy az élet rendje az, hogy az Ön életkora táján leáll a petefészek működése. Ettől még szép az élet. Ha valóban menopauzás korba lépett, a szűrések citológiailag és a mellre vontakozóan egyenlőre ugyanolyan fontosak. E mellé mindenkinek tüszőhormon hijján romlani kezd a csontozata, ennek időnkénti megmérése és szükség esetén gyógyszeres kiegészítése fontos lesz. A szexuális életére mindez semmi kihatással nikncs. Temészeesen nem kell védekeznie többé.

Kérdés: 2014. január 20., 11:25; Megválaszolva: 2014. január 21., 07:03
Kérdések és válaszok: Menopauza
menszesz kimaradása
aztuán szeretnék érdeklődni hogy novemberbe volt utoljára menszeszem de terhes nem vagyok a koromnál fogva nem e a változokor lépet fel néha rám...
Változókór
Tisztelt Dr.... Már 3 éve nem menstruálok, rendszeresen járok szűrésekre. Minden rendben van. Kérdésem az lenne hogy van egy kapcsolatom és...
Ez már a klimax?
Kedves Orvos válaszol! 50 éves elmúltam májusban. Július óta nem jött meg a mensesem. Ezen kívül semmilyen más jeleit nem tapasztalom a klimaxnak...
Korai klimax?
Üdvözlöm! Kb 1 éve a menstruációm rendszertelenné vált, 1 esetben 85 napra jött meg, vagy 1 nap szünettel 2 hétig véreztem.Utóbbi 1 hónapban...
KORAI KLIMAX
Kedves Doktor úr! 42 éves leszek és már másfél éve nincs mensesem. Ezt a hormonvizsgálatom is igazolja. Csontritkulásom nincs. KOrai klimaxot...