Drasztikus elhízás, krónikus alvászavar

Jó napot kívánok. Az én 30 évig kitartó 50kg-os testsúlyom 3 év alatt, 51 éves koromra 90 kg-ra nőtt. A menopauza úgy érzem, befejeződött. Endokrinológust választottam, ám a válaszai nem voltak kielégítőek számomra, így őt a továbbiakban nem fogom keresni. Autoimmun betegséget nem állapítottak meg! Panaszaim: drasztikus elhízás és krónikus alvászavar - utóbbit még csak figyelembe sem vette, bár kimutatták már az összefüggést. Laborleleteim jónak mondhatók, kivéve hogy nem kért melatonin, inzulin, ghrelin, illetve leptin mérést, a tesztoszteronszintem viszont a referenciatartomány minimumértékének is csak az 1/3. Szerinte ez nem lényeges, nem is szokták pótolni. Nem szeretnék fokozott szőrnövekedést, de minek is a ref.tartomány, ha a lényegi eltérést nem tartják fontosnak!? A TSH-m jó,   de pajzsmirigy hormonértékeket (T3, T4) szintén nem kért. Lehetséges, hogy a THS-nak nincs is számottevő irányítanivalója esetemben? Tudom, sok a kérdés, ezért előre is nagyon köszönöm válaszát. Üdvözlettel, Marian

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Fáklya Mónika válasza menopausa témában

Tisztelt kérdező!

Azok a vizsgálatok, amelyeket írt nem érhetőek el. A TSH normál értéke mellett, nagy valószínűséggel normális a pajzsmirigy működés. Sajnos a menopauzával az esetek nemgy részében, ha nincs életmódváltás, súlygyarapodás és alvászavar is jelentkezik. Próbáljon meg az életmódján változtatni, remélhetően sikerrel jár.

Dr. Fáklya Mónika
Dr. Fáklya Mónika endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2015. június 10., 17:06; Megválaszolva: 2015. június 17., 20:59
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Normális vércukor mellett is lehet...
Pajzsmirigy,nyirok csomók
Szputnyik - Hashimoto
Inzulinrezisztencia? Esetleg...