Menopauza es Tulita

Tisztelt Doktorno/ Doktor Ur! Az edesanyamrol lenne szo. 51 eves es kb egy eve szenved a klimaxtol. A szokasos tunetek jelentkeztek nala, de az elmult egy honapban sajnos egyre erosebbek lettek. Es mar nem mert egyedul vezetni, vagy elmenni valahova. Sokszor ok nelkul elkezdett sirni. Szoval elment egy doktorhoz, nogyogyaszhoz aki egy Tulita nevu gyogyszerrol beszelt, amit nem szeretne kiirni neki mert az egyik mellekhatasa a mellrak is lehet. Es pont akkor kapta el anyukamat egy ujabb "roham". a Doktor Ur akkor latta hogy tenyleg eleg rosszul volt es kiirta a gyogyszert. Az edesanyam mar annyira rosszul erezte magat hogy idovel sajnos kivaltotta es elkezdte szedni es hasznalt neki, par het utan mar sokkal jobban volt es par napja mar a hohullamok is megszuntek. Nagyon orulok hogy ennyire jolvan mostmar de nagyon felek attol hogy tenyleg lesz valami baja a gyogyszertol. Kerem, segitsenek es mondjak el a tapasztalataikat a gyogyszerrel kapcsolatban, van-e alapja a felelmemnek vagy tenyleg ennyire veszelyes ez a gyogyszer? A csaladban az edesanyam agarol senkinek nem volt mellrakja. Az edesapukajanak volt torokrakja. Nagyon szepen koszonom elore is valaszukat!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pétervári László válasza a gyógyszer mellékhatás témában

Minden nő esetében fennáll az emlőrák kialakulásának kockázata, akár részesül hormonpótló kezelésben, akár nem. Kissé fokozottabb az emlőrák kialakulásának veszélye azokban a nőkben, akik több mint 5 éve hormonpótló kezelésben részesülnek. A kockázat a kezelés időtartamával emelkedik, a kezelés befejezése után pedig csökken. A hormonpótló kezelés alatt álló nőkben diagnosztizált emlőrák általában kevésbe súlyos, mint az ilyen terápiában nem részesülők esetében. A kezelőorvosnak rendszeres emlővizsgálatot kell végeznie, és ha szükséges, a mellek röntgenvizsgálatát kell kérnie. A haszon, kockázat mérlegelése a leírták alapján is a gyógyszer szedését indokolja.

Kérdés: 2012. december 17., 22:33; Megválaszolva: 2012. december 20., 21:13
Kérdések és válaszok: Menopauza
Rosszullétek a pre-menopauza alatt
Szükség van-e küretre?
Hormon szedése
Bordataji fajdalom
libidó és menopauza