Emlő ciszta

Üdvözlöm! Olyan problémám lenne, hogy 6 napja vagyok túl egy jobb emlői ciszta leszívásán ami 2.3 mm volt. Az eltávolítás után az az oldali emlőm teljes terjedelmében elkezdett fájni, nem csak a szúrás helyén, hanem teljes méretben! A problémám az, hogy azóta sem múlik, és nem is enyhül a fájdalom! Érinteni is csak nagyon óvatosan tudom! Elszíneződés csak annyi van ami a szúrás helyén van, ott kékes, zöldes még. Mentsruációm még odébb van, de nem egyeztethető vele a fájdalom, mert csak a cisztás mell fáj. Ennek a fájdalomnak már el kellett volna múlni? Vagy még időt igényel? Esetleg menjek vele vissza az orvoshoz? Előre is köszönöm a választ!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Baki Márta válasza emlő ciszta, ciszta leszívás, emlő fájdalom témában

Tisztelt Levélíró!

Az emlő ciszta leszívása után még időben belefér, hogy érzékeny az egész emlő területe. Abban az esetben, ha láza lenne, bőr elszíneződés, esetleg a bőr felületén tályog alakulna ki, akkor az mindenképpen orvosi vizsgálatot igényel, s további kezelést. Ha ezek a tünetek nem jelentkeznek/jelentkeztek, akkor elegendő esetleg kicsit hűteni, borogatni úgy, hogy közvetlen víz ne érje a bőrt. Esetleg néhány napig fájdalomcsillapító/gyulladáscsökkentő adása is szóba jöhet. A ciszta tartalom határozza majd meg a további teendőket.

Tisztelettel: dr.Baki Márta

Kérdés: 2021. január 06., 18:21; Megválaszolva: 2021. január 07., 06:22
Kérdések és válaszok: Mellrák, emlőbetegségek
CT eredményem ismét
Lyuk nélküli mellbimbó?
Emlőbiopszia2
Emlő UH vizsgálat