Vérvétel érték, mellfájdalom

Kedves Dr.Úr/Dr.Nő! 26 éves lány vagyok és nemrég voltam vérvételen, melyen egy eltérés található az Anti-streptolizin: 385 U/mL. Szeretném megkérdezni, hogy ez mit jelent? Valamint, hogy ez összefügghet-e a mell fájdalommal.Lassan egy hónapja a bal mellem iszonyatosan feszül, nehéz és fáj is, én tapintásom alapján nem találtam benne semmit, csak, hogy meg van duzzadva és fáj, ha bármi hozzáér akkor is. Mitől lehet ez? És gondolom nem normális, de annyira félek, hogy esetleg valami komoly lehet. Nyilván én nem tudom úgy ellenőrizni magam mint egy orvos, és tudom hogy el kell mennem, csak előtte szeretnék tájékoztatást, hogy mitől van ez. Köszönöm szépen.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Árki Ildikó válasza mellfájdalom témában

Kedves Beatrix!

Hogyan is lehetne a vizsgálat előtt megmondani, hogy mi a baja? Ha ez lehetséges lenne, akkor nem is lenne szükség orvosi vizsgálatokra. A mellproblémával kapcsolatban: ha ez a duzzanat, fájdalom még kipirulással (és lázzal) is társulna, gyulladásra gondolnék.Ellene szólhat, hogy már egy hónapja fennáll. Az emelkedett AST azt jelenti, hogy streptococcus (baktérium) fertőzése van, vagy átesett rajta. Aktuális fertőzést egyéb eltérések is jelzik a laborvizsgálat eredményében (We, CRP, WBC) Mellfeszülés hátterében hormonális ok is szerepelhet, ez jellemzően mindkét emlőt érinti. Mielőbb keresse fel háziorvosát, (gondolom már járt nála, hiszen a laborvizsgálatot orvosnak kellett kérnie) a további vizsgálatok (pl. emlő ultrahang) érdekében.

Dr. Árki Ildikó
Dr. Árki Ildikó Rovatvezető, WEBBeteg vezető orvos szakértő
Kérdés: 2014. december 01., 19:12; Megválaszolva: 2014. december 01., 23:41
Kérdések és válaszok: Mellrák, emlőbetegségek
Mellfájdalom
Tisztelt Doktor úr, Doktornő! Vissza-visszatérő mellfájdalom miatt kérném a segítségét mielőtt személyesen keresem fel ismét az orvosom. 38...
Mi lehet a tüneteim oka?
Tisztelt Doktor! 1 hónappal ezelőtt jelentkezett először tünetem: a bal mellemben, mellkasom bal oldalán érzett, illetve hónalj környékére...
Folyamatos mellfájdalom
Üdvözlöm! A mellem állandóan fáj, feszül. Nem csak menzesz alatt hanem egyébként is. Fogamzásgátlót szedek 3 éve, a yangeet. Betegségem...
Szokatlan fájdalom a mellben
Kedves Doktornő! Harmadik napja nem akar múlni egy olyan fájdalom, amit korábban nem tapasztaltam. A bal mellem alsó része nyomásra fáj. Olyasmi...
mellfájdalom
Tisztelt Doktor Nő/Úr! 2 hónapja voltan mell uh-án, mert fájdalmat éreztem. akkor találtak egy 6, 4mm átmérőjű cisztát. Azóta viszont a...