• Gyógyszerek kölcsönhatása

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr! Nő! Emlődaganat és masztektómia után hormonkezelést kapok, Zitazóniumot 10 mg-os adagot szedek napi 2-szer. Sajnos a műtét után depressziós lettem és a pszichiáter Scippat írt fel a gyógyulás érdekében napi 20 mg-ot. Szeretném tudni, hogy a Scippa befolyásolja-e negatív irányban a Zitazonium hatását? A psziciáter azt mondta, hogy első dolog az elme meggyógyítása utána jöhet a rák, jobban is érzem magam 2 hónapos kezelés után, de még 6 hónapig kéne szerinte szedni a Scippat. Köszönöm válaszukat.

        Dr. Nagykálnai Tamás válasza a gyógyszerkölcsönhatás témában

        Tisztelt Kérdező! Bár nem ismerek olyan közvetlen vizsgálatot, ami a Zitazonium és a Scippa kölcsönhatására irányul, de általában el lehet mondani, hogy a tamoxifen (Zitazonium) endokrin hatását nem befolyásolják az antidepresszánsok (pl. a citalopram). Dr. Nagykálnai Tamás


        Kérdés: 2014. október 19., 20:26; Megválaszolva: 2014. október 23., 18:50

      • Kérdések és válaszok a témakörben: