Mellprobléma

Tisztelt Doktor Úr/Nő! Én egy 25 éves anyuka vagyok 8 hónapja szültem sürgősségi császár metszéssel.Kisbabámat 2 hétig tudtam csak szoptatni. 1 hónapja fájdalmat éreztem a jobb mellemben és egy kemény csomót is.Elmentem sebészetre ott azt mondták a tejmirigyekkel van a gond.Elküldtek mell UH-ra 14 mm-es echoszegény terület volt látható.Kaptam rá kenőcsöt és mondták hogy borogassam. A vizsgálat után pár napra elkezdett a kezem és a lábam zsibbadni.Vissza mentem a sebészetre elküldtek ideggyógyászhoz ő meg állapította hogy szomatizációs zavarom van.Írt ki nyugtatót a zsibbadásra Milagammát. Elküldött vérvételre. Még nem tudtam elmenni sajnos, jövő héten megyek majd. Most azonban 1 hete fáj a bal mellem is, ismét sebészetre mentem megnézte az orvos azt mondta hogy ez már a nőgyógyászra tartozik mert hormonális. Ugyan olyan fájdalmat éreztem és kemény csomókat.Ismét mell UH most a bal mellemben egy 4mm es ciszta volt látható ott is azt mondta az orvos hogy nőgyógyász mert hormonális. Viszont nagyon érzékeny a mellbimbóm és duzzad a mellem is, és ezek a rosszullétek nem múlnak gondolok itt a zsibbadás fejfájás szédülés hányinger tünetekre sőt most már a petefészkemnél is nyilaló fájdalom jelentkezik. Az lenne a kérdésem hogy Ön szerint ez valóban hormonális? És ezek a rosszullétek összefüggésben vannak a mellproblémákkal? Válaszát előre is köszönöm.

Dr. Szalóczy Péter válasza emlő cysta témában

Kedves Kérdező! A mellre egy agyalapi mirigy által termelt hormon, a prolactin hat erélyesen, felturbózva a mellmirigyeket szülés után a tej. termelésre. Ha ez nem tejelő korban magas, amit egy egyszerű vérvétellel tisztáznilehet, akkor ez van a dolog hátterében. De a kialakult ilyen panaszhalmaz mindenképpen odafigyelést és ismételt ultrahangos ellenőrzést kíván. Ha magas a prolactin szint, győgyszeresen szabályozható. Ne féljen, mert fiatal még ahhoz, hogy rosszindulatuságra kéne gondolni.

Kérdés: 2014. június 15., 19:25; Megválaszolva: 2014. június 16., 07:19
Kérdések és válaszok: Mellrák, emlőbetegségek
Benignus meszes képet
Tisztelt Doktornő! Nemrég részt vettem mammográfia- és ultrahang-vizsgálaton, pozitív családi anamnézis (anya) miatt. A lelet értelmezésében...
Mellultrahang véleménye
Tisztelt Doktor Úr/Nő Szeretném ha segítene az emlő uh vizsgálat eredményében, Ugyanis ahol csinálták választ nem kaptam. Jo-on a KFQ-ban néhány...
Mammográfia vizsgálat kárt okozott?...
Jónapot kívánok! 3 héttel ezelött találtam a bal mellemben egy csomót. Nagyon megijedtem és mindenképpen kiakartam vizsgáltatni, hogy nem-e...
Jobb mell fájdalom
Mennyire veszélyes a Fibroadenoma?