kétoldali mellfájdalom

Tisztelt Doktornő/Doktor Úr, Egy hete észleltem hol erősebb, hol gyengébb fájdalmat a jobb mellemben, amely a mellbimbó mögött lokalizálható. A mellem érzékennyé vált, különösen a mellbimbóm, valamint a hónalj környéke is. Felkerestem az orvost, aki semmilyen eltérést nem tapasztalt. A tünetek lokális enyhítését javasolta. Ezt követően ugyanez a jellegű fajdalom jelentkezett a bal mellemben is és környékén, igaz, jóval enyhébb formában. Megemlíteném, hogy fogamzásgátló tablettát szedek. Borogatástól és fájdalomcsillapítótól a tünetek enyhülnek. Kérdésem az volna, hogy ez a fájdalom mire utalhat, milyen szakrendelést érdemes felkeresnem, hogy kiderüljön az ok? Válaszát köszönöm, Ági

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Csuth Ágnes válasza mellfájdalom témában

Kedves Ági!

A kétoldali fájdalom hormonális okra utal leginkább, a tabletta okozhat ilyet. Meggondolandó váltani más készítményre, ezt a nőgyógyásszal beszélje meg, alacsonyabb ösztrogéntartalmú tabletták javasoltak. Amennyiben nem szűnik, emlő szakrendelést keressen fel!

Kérdés: 2012. július 13., 15:21; Megválaszolva: 2012. július 16., 12:09
Kérdések és válaszok: Mellrák, emlőbetegségek
CT eredményem ismét
Lyuk nélküli mellbimbó?
Emlő ciszta
Emlőbiopszia2