• Alacsony pulzus

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő! Édesanyám 52 éves.Évek óta szedi a Lokrent, tavaly óta pedig a Ramiprilt. Folyamatosan alacsony a pulzusszáma, 33-50-ig mérjük percenként.Valamikor már annyira rosszul érzi magát, hogy megrémül tőle. A Lokrenből néhány napja már csak fél tablettát szed napi egyszer, de így a vérnyomása emelkedettebb, 150/90 körül van, de a pulzusa ugyanolyan alacsony. A lábai is annyira fájnak, hogy van, amikor éjszaka aludni sem tud, elindulni is nagyon nehéz neki.Folyamatosan fájdalomcsillapítót szed, de nem sokat ér.Nem tudja meghatározni, hogy hol fáj, mindig azt mondja, az egész lába fáj, combtőből kiindulva. A kérdéseim ezek lennének: Lehetséges e, hogy összefüggés van a szívpanaszai és a láb fájdalma között? Mennyire veszélyes az ilyen alacsony pulzusszám? Válaszait előre is köszönöm! Tisztelettel: Nikoletta

        Dr. Veress Dóra válasza a vérnyomáscsökkentő témában

        Kedves Nikoletta! A Lokren okozhat ilyen alacsony pulzusszámot. Ha az alacsony pulzust rosszullét is kíséri, vérnyomásesés, szédülés, fáradtság, akkor mindenképp keressék fel a háziorvost és keressenek másik gyógyszert. A Ramipril okozhat izomgörcsöt, ez lehet magyarázat a lábfájdalomra, de ennek ellenére ki kellene vizsgáltatni az édesanyját, hogy nem-e valamilyen más betegség okozozza-e ezeket a panaszokat.


        Kérdés: 2011. szeptember 21., 16:49; Megválaszolva: 2011. szeptember 22., 11:37

      • Kérdések és válaszok a témakörben: