• Lehet-e belgyólgyászati betegségem

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Üdvözlöm.Merre felé indulhatnék?Lehet belgyógyászati betegségem?Érdemes lenne kivizsgáltatnom magam?Fél éve kezdődött nálam hogy ébredés után hajnalba 3körül mindig minden nap magas a vérnyomásom( 140-170 között).Amikor magas a vérnyomásom semmilyen tünetem nincs.Nem fáj a fejem,nem szédülök,nem zsibbadok.Egyszerűen tünetmentes vagyok.A vérvètelen csak vashiany mutatott plusz értéket. Stresszelek a munkahelyen,de hétvégi nyugalmi állapotomban is előjön.Eddig reggelente volt magas a vérnyomásom,de már néha napközben is,és lefekvés előtt.Az orvos irt fel Coverex,ezt kell szednem,elmúlni elmulasztja,de mindennap kell szednem.5 év alatt egyszer nem voltam beteg se megfázva sem náthás.5 Eve gerincservvel műtöttek.Az utóbbi fél évben mindig köhögök náthás vagyok és borzalmasan fáradt. Sokszor melegem van,amikor más fázik.Az arcom nagyon piros,olyan mintha allergiám lenne és nagyon piros es pattanásszerűségek vannak rajta.Voltam vele bőrgyógyásznál,az orvos szerint a gyomromtól van,és Kliont irt fel rá meg krémet,amitől elmúlt egy időre,de újra jelentkezett.A tüneteim:magas vérnyomás,eleredt az orrom orrfújáskor,mindig fáradt vagyok állandóan aludnék,napi 6 orakat sikerül aludnom a munka miatt.Nem birom meginni a teát mert felpuffadok töle.Reggelente rossz a lehelletem.8 éve gyomornyálkahártya gyull. volt.Egy hónappal ezelőtt fájt a bal felkarom egy hónapon keresztül.165 cm 80 kg vagyok,nemtudok lefogyni a hasamról.Sok gyümölcsöt eszek,rendszeresen futok,tornázok itthon.Rendszeresen étkezek,vacsora helyett inkabb gyümölcsöt eszek.Köszönöm a segitségüket.

        Dr. Molnár Dóra válasza a kivizsgálás témában

        Kedves Kérdező! A panaszt okozhatja kezdődő magas vérnyomás, amit valóban folyamatos gyógyszerszedéssel kell karban tartani. Tünetei hátterében pajzsmirigy betegség kizárása is javasolt. Magas vérnyomás betegség kivizsgálásakor részletes laboratóriumi vizsgálat és hasi ultrahang elvégzése is javasolt. A vérnyomás beállítás ellenőrzésére 24 órás monitorozás javasolt (ABPM). A szív állapotát pontosabban szív ultrahang vizsgálattal lehet megítélni. Leletek függvényében lehet megmondani a további teendőket. A gyümölcs sok cukrot tartalmaz , fogyasztását csökkentse, segíthet a testsúly csökkentésben ha inkább több zöldségfélét fogyaszt. Jobbulást kívánok! Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra


        Dr. Molnár Dóra
        Kardiológus, belgyógyász Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Molnár Dóra

        Kérdés: 2019. november 30., 14:05; Megválaszolva: 2019. december 04., 08:41

      • Kérdések és válaszok a témakörben: