gyomortükrözés indokolt-e

Tisztelt Doktor Úr! Beutalót kaptam gyomortükrözésre ezekre a panaszokra: Tej, főként laktóz érzékenység, hasmenést okoz. Panaszolom a reggeli étkezés előtti görcsös érzést, nyilallást a bal oldalon hátulról előre hasnyálmirigy környékén. A reggeli zöldség-gyümölcs turmix után is előfordul ez a görnyesztő fájdalom. Augusztusi laborban a vizeletben sok baktérium volt, ami meghatározhatatlan lett. A 20.09.25-i laboreredményemben a fehérje összetevők aránya eltolódott százalékosan: - Neutrophil % 45.20 * % alacsonyabb a normál értéknél múlt hó 25-én - Lymphocyta % 42.90 * % magasabb múlt hó 25-én - Eosinophil % 0.70 * % alacsony már évek óta, múlt hó 25-én is Vizelet aut. üledék üledék fvs: 13 * /látót < 4 üledék baktériumok kevés Nem szedek erre a fájdalomra semmilyen gyógyszert. Ami a fájdalmat illeti, összeadódhat a T11 és L3-4 csigolyákon 6 éve történt kompressziós törés/repedés miatt is 2014-ben. 2007. év végén hysterectomia és salpingo-oophorectomia volt, jóindulatú elváltozás miatt, azóta egyre jobban fájt a lumbális és alsó thoracalis gerinc. Nehezen tudok különbséget tenni, hogy mi okozza a görcsölést, fájdalmat. Emésztési probléma külön is okozhat-e efféle görcsöt? Nem értem, hogy a fehérvérsejt arány eltolódás miért tenné szükségessé a gyomortükrözést. Nincs refluxom, étvágyam jó. Feleslegesen nem szeretnék kockáztatni sem a tükrözéssel, sem a covid19 miatt. Mennyivel jutnánk előre a vizsgálattal? Ha nincs gyulladás a gyomorban, akkor további tükrözésekre javallat várható? Köszönöm, ha segít megérteni, miért van beavatkozásra szükség.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza kivizsgálás témában

A laktóz intolerancia tekintetében a gyomortükrözés nem visz előrébb. Első körben én inkább hasi ultrahangot gondolnék, a gyomorpanaszok felmerülése miatt esetleg bevonószer (Talcid, Gaviscon) kipróbálását. Ha típusos "éhségfájdalom", felhasi égő érzés, savas panasz jelentkezik, akkor indokolt a gyomortükrözés.

Kérdés: 2020. október 13., 17:58; Megválaszolva: 2020. október 13., 20:09
Kérdések és válaszok: Egyéb
Laboratóriumi eredmény
Lenyeltem!
Serum Calcium
Vérhigító oltásra
Lehet COVID utóhatás?