Ismeretlen fájdalmak

Tisztelt Doktor Nő! Pár hónapja lettem figyelmes arra, hogy a mellkasom bal oldalán, a kulcscsont aljától, a hónaljig és a mellbimbóig (nagyjából tenyérnyi terület) terjedő területen mélyebbről jövő, kellemetlen, tompa fájdalmat érzek. Ez általában akár fél óráig is eltarthat, egy nap többször is jelentkezhet, van, hogy már ébredés után azonnal. Észrevettem, hogy ilyenkor a bal mellbimbóm keménnyé válik, mintha irritálná valami, emellé pedig kissé nehézkesebb légzés, kellemetlen közérzetet, levertségérzet is társul. Az adott terület masszírozása, tapintása is érzékenyebb, mint a jobb oldali mellkas rész. A tünetekkel voltam kardiológiai kivizsgáláson, itt mindent rendben találtak; lehetőségként bordaközi idegzsába is felmerült, erre kaptam fájdalomcsillapitót, de sajnos a fájdalom immáron egyre sűrűbben jelentkezik. Két hete a jobb lábamban kezdtem el hasonló fájdalmat érezni, néha olyan, mint ha mélyebbről jövő érfájdalom lenne, néha pedig inkább tompa fájdalommal járó gyengeségérzet a lábban. Ezek a lábfájdalmak leginkább reggel, ébredés után jelentkeznek, de van, hogy délután/nap végén is érzem. Segítségét szeretném kérni, hogy mi okozhatja ezeket a fájdalmakat, illetve ha szükséges pontosan milyen szakorvosokhoz látogassak el kivizsgálásra (érvizsgálat, onkológia, reumatológia, stb…) Segítségét és munkáját előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Baki Márta válasza kivizsgálás, tünetek témában

Tisztelt Levélíró!

Levele alapján panaszai szerteágazók. Először talán egy laboratóriumi vizsgálatot javaslok, hogy ott találnak-e valamilyen eltérést, különös tekintettel a nátrium, kálium, magnézium, foszfor arányára. Ezen kívül máj- és vesefunkciók meghatározását tartom szükségesnek. Abban az esetben, ha ezek normális határértéken belül vannak, akkor pedig részletes ideggyógyászati vizsgálat javasolható: ezek a fájdalmak egy-egy ideggyök mentén találhatók-e. Ha itt nem találnak eltérést, akkor még a laboratórimi vizsgálaton kívül egyéb góckutatás: gégészet, urológia, stb… javasolt, ill. rutinszerűen mellkas röntgent és hasi ultrahangos vizsgálatot is szoktunk végezni.

Remélem, hogy panaszainak okát fel lehet fedezni, s akkor célzottan lehet azt ellátni.

Tisztelettel: dr.Baki Márta

Kérdés: 2021. június 07., 21:12; Megválaszolva: 2021. június 09., 06:16
Kérdések és válaszok: Fájdalom
térítéses MRI
Kedves Doktor Úr! Évek óta van jobb bordaív alatti fájdalmam, gastroenterológiai kivizsgálás megtörtént, nem találták az okát, kértem MRI t...
Afta, fogfájás, elszíneződés
Kedves Doktor ur / Doktorno! En egy komplex kerdessel fordulnek Onhoz. Jelenleg kint vagyok Spanyolorszban egy szigeten, ahol nem igen tudok elmenni...
Alhasi diszkomfort
Tisztelt Doktor Nő/Úr! Néhány napja enyhe, tompa fájdalmat, diszkomfortot érzek a jobb alhasban és a jobb oldalamban. Olyan érzés, mintha valami...
Mometason orrspray túladagolás
Pánikbetegség,gyomorfájdalom...
Üdv. Tavaly október óta pánik betegségem van,ami eddig 2-3het után elmúlt ,viszont 3-4havonta ez előjön. Az utolsó rohamom már több mint egy...