Magas pulzus, laborértékek

Tisztelt Doktornő! Magas pulzus, laborértékek/Szívdobogás, laborértékek címmel tettem fel kérdést, de nem írtam a hasi UH eredményéről, ezt most pótolom: néhány cholesterol polypustól eltekintve (egy 3mm-es és néhány apró sejthető, amire fél év múlta kontrollt javasoltak) negatív: a máj nagysága, szerkezete normális, kóros eltérés nincs, az epeutak nem tágabbak, az epehólyag folyadékkal átlagosan telt, fala 4-5 mm vastagságú. Egyértelmű kőjel nem látható. Kóros hasi nyirokcsomó, pathológiás bélkokárda, szabad hasi folyadék nem ábrázolódott. A hasi aorta lefutása, tágassága szabályos. Cholecystitist gyanítottak, de nem igazolódott. Azóta kismedencei UH-n is voltam, a vesék és a húgyhólyag is ép, normális. Elvégeztettem egy ún. GastroPanel laborvizsgálatot is, csatolom képként. Az amiláz, lipáz, gasztrin szintje a referenciatartományon belül van. Szívmarkerek: Kreatinkináz (CK) 71 U/L (- 146) Troponin I - nagy szenzitivitású 5,43 ng/L (- 45,20) NT-proBNP 30,4 pg/mL (Kizárási érték akut esteben: < 300, Kizárási érték nem akut esetben: < 125) D-dimer, CK-MB koncentráció, CK, LDH is a referenciatartományon belül van. Bejelentkezem gasztroenterológiai vizsgálatra. Már csak annyi lenne a kérdésem, hogy van-e olyan laborvizsgálat, amelyet érdemes még előzetesen elvégeztetni (hasnyálmiriggyel, gyomorral stb. kapcsolatban)? Előre is köszönöm!

Dr. Molnár Dóra válasza kivizsgálás témában

Kedves Kérdező! Szerintem várja meg a gasztroenterológus véleményét az esetleges speciális vizsgálatokat illetően, addig könnyű ételeket fogyasszon ( zsír- és fűszerszegény étrend) .

Üdvözlettel: Molnár Dóra

Kérdés: 2022. január 13., 19:26; Megválaszolva: 2022. január 13., 19:50
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Kihagyó szívverés
Lábszárfekély.
Vérnyomás értéke
Elektrofiziológiai vizsgálat
Szívkatéter