vérnyomáscsökkentő

tiszteletem, 3éve magas vérnyomással kezelnek, concort 5mg illetve frontint 0, 25mg szedek azóta is, voltam felülvizsgálaton (labor, holter ekg és vérnyomás, ultrahangok stb...) nem találtam semmit de elég magas néha, (holter abpm 130 az átlag) volt amikor felment 160-170re, azért kaptam egy új gyógyszert covarex as 5mg illetve a frontint megszüntették, szedtem 2 napig reggel egyet a concor mellé, és egész nap fejfájás, (sokszor szúró nyomó érzés a tarkónál) szédelgés, gyengeség, és enyhe gombóc érzés volt a torkomban, utána 2 napig csak felet szedtem be belőle, enyhébb lett de így sem éreztem magam sokkal jobban azért abba hagytam, és maradt a concor meg a frontin, pár nap múlva megyek vissza az orvoshoz de szeretném kérni más orvos véleményét is. köszönöm a választ!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Árki Ildikó válasza magas vérnyomás kezelése témában

Tisztelt Kérdező!

Az Ön által írt gyógyszer az ACE gátlók közé tartozik, kevés mellékhatás szokott előfordulni. Lehetséges, hogy a leírt panaszok kialakulásában a Frontin elhagyásának volt szerepe, és esetleg még hozzájárulhatott alacsony vérnyomás kialakulása. (nem írta, hogy milyen vérnyomásokat mért a panaszos napokon) Beszélje meg kezelőorvosával a gyógyszerelést, vezessen vérnyomás naplót.

Dr. Árki Ildikó
Dr. Árki Ildikó Rovatvezető, WEBBeteg vezető orvos szakértő
Kérdés: 2014. január 07., 15:47; Megválaszolva: 2014. január 08., 16:16
Kérdések és válaszok: Magas vérnyomás (Hipertónia)
Magasvérnyomás EKG lelet
Magas vérnyomás
Milyen oltást kaphatok?
Szivbetegség?
Alacsony Spo2 szint