vérnyomás

Kedves Doktor Úr/Nő! Lenne egy olyan problémám, hogy a minap rosszul lettem a buszon (le fehéredtem, zsibbadtak a végtagjaim, gyorsan vert a szívem, ájulás érzetem és halálfélelmem volt) . Elmentem a háziorvosomhoz és az eddigi gyógyszeremet (Nebivolol 5 mg) , átállította Lokren 20 mg.-ra. Nem merem szedni ezt a gyógyszert, mert a tájékoztatóban az áll, ha abbahagyom, akkor szívinfarktust, vagy hirtelen szívhalált okoz. Igaz lenne ez? Valamint a rosszullét gondolom pánik, vagy tömegfóbia lehetett. Egyebek mellett sokat stresszelek a munkahelyi hajtás miatt (3 ember munkáját végzem jelenleg) . Voltam már Pszichiáternél, ahol Anafranil 75 mg SR és Xanax 0, 5 mg 3×1-et írtak fel, de úgy érzem, mintha ez nem használna. Továbbra is fent áll ez a rosszullét a buszon és a tömegben. A rosszullétem után otthon megmértem a vérnyomásom 165/110 pulzus: 116 volt. Ekkor vettem be Xanaxot és Nebivololt, így mire a háziorvosomnál sorra kerültem a vérnyomásom normalizálódott. Az EKG-n tökéletes volt még tachycardiát sem mutatott ki. Lényeg az, hogy mit tegyek, mert nem merem szedni a Lokren tablettát és ezek a rosszullétek továbbra is fent állnak!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Tomonkó Magdolna válasza magas vérnyomás kezelése témában

Kedves Kérdező!

Ha a Nebivolol rendezi a vérnyomását, nyugodtan szedheti.

Leginkább a stresszt, túlhajtottságot kellene kiiktatni az életéből, az lenne a legjobb az egészsége számára. A fóbiás rosszulléteket (tömeg, busz) véleményem szerint nem lehet csupán gyógyszerrel kezelni, jó pszihiaterre és pszihoterápiás kezelésre lenne szüksége.

(A Lokren sem okoz feltétlenül szívinfarktust vagy szívhalált, ha dohányos, akkor a Nebivolol a megfelelőbb az Ön számára, ha nem, szabadon lehet választani. Egyik gyógyszert sem tanácsos hirtelen abbahagyni vagy ötletszerűen szedni-nem szedni. A leállítás fokozatosan szokott történni.)

Üdv: dr. Tomonkó Magdolna

Kérdés: 2014. szeptember 16., 18:51; Megválaszolva: 2014. szeptember 18., 16:24
Kérdések és válaszok: Szorongás, pánikbetegség
Olanzapin+Scippa gyógyszerek...
Pánikbetegseg!
Alvászavar
Mellkasfàjdalom
Paroxetin altetnativa