Coverex AS elhagyható-e

Kedves doktornő/doktor úr! A háziorvos utasítására négy és fél hónapja szedem a Coverex AS 5 mg-os napi adagolású tablettát, melyet hosszabb ideje erős stressz okozta gyakran mért 160/100-as vérnyomás illetve egy órákon át tartó tompa fejfájással járó 180/110-re kiugró magasvérnyomás után kaptam. Közben napi 2x1 0, 25-ös Frontint is szedtem pánikbetegségre. A gyógyszer néhány héten belül szépen lecsökkentette a vérnyomásomat, ami a nyári nagy meleg miatt többször 110 alá is ment, így önhatalmúlag elkezdtem felezve szedni a tablettát (és később a Frontinról is szép lassan leálltam a pánikbetegség okozta tünetek csökkenése és a nyugodtabb életkörülmények miatt) . Jelenleg dél körül 130 körül van a vérnyomásom, este pedig 120/80 körüli értéket mérek (gyógyszerbevétel 11 óra körül történik) . A kérdésem az, hogy pár nap múlva elfogy a három hónapra kapott gyógyszermennyiség, elhagyhatom-e a Coverex AS-t (jelentkeznek-e elvonási tünetek? ) vagy pedig menjek vissza a háziorvoshoz újabb adagot felíratni? Egy két évvel ezelőtti 'Quantum Testelemzés' mérés alapján a myocardinális vérszükséglet a 0, 192-0412 értékhatárnál 0, 595-öt, annak átáramlási értéke 4, 832-5, 547 értékhatárnál 4, 118-at, a bal kamra kilökési ellenállás 0, 669-1, 544 értékhatárnál 2, 323-at, illetve a bal kamrai pumpa hatékonysága 1, 554-1988 értékhatárnál 0, 893-at mutatott, a szívkoszorúér és az agyi erek rugalmassága, ellenállása, illetve a myocardinális oxigénfelhasználás, a kamrákon átáramlott vér mennyiség közepesen 'abnormális' értékeket mutatott. (A háziorvos az egészségügyi felmérésen készült értékeket nem veszi figyelembe, a sztetoszkóppal megfigyelt szívhangok alapján ő nem lát szívproblémát) Köszönöm a válaszát.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Árki Ildikó válasza magas vérnyomás kezelése témában

Tisztelt Kérdező!

A vérnyomás csökkentő gyógyszer szedését háziorvosával kell megbeszélnie. Jelenlegi vérnyomás értékei megfelelőek.

Dr. Árki Ildikó
Dr. Árki Ildikó Rovatvezető, WEBBeteg vezető orvos szakértő
Kérdés: 2013. október 20., 12:17; Megválaszolva: 2013. október 20., 22:50
Kérdések és válaszok: Magas vérnyomás (Hipertónia)
Magasvérnyomás EKG lelet
Magas vérnyomás
Milyen oltást kaphatok?
Szivbetegség?
Alacsony Spo2 szint